Kırık saz 2. kez onarıldı!

Kırık saz 2. kez onarıldı!

HEYKELTIRAŞ VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Kırık saz 2. kez onarıldı!

HEYKELTIRAŞ VATANDAŞLARI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Kars’ta İnönü Caddesi üzerinde bulunan Âşıklar Heykeli’nden merhum Aşık Şeref Taşlıova’ya ait heykelin sazı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından iki kez kırılan sazın sapı yeniden onarılarak yerine monte edildi. Heykeltıraş vatandaşlara çağrıda bulunarak bu tür eserlere karşı duyarlı olunmasını istedi.

Kars’ta eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından Valilik Binası karşısı İnönü Caddesi üzerinde yaptırılan, 2008 yılının Eylül ayında açılışı yapılan Aşık Şenlik, Murat Çobanoğlu ve Şeref Taşlıova’nın heykellerinden Taşlıova’ya ait heykelin sazı ikinci kez kırılmıştı. Heykelin kırılan sazı Kars Belediyesi Heykeltıraşı Metin Doğrukartal tarafından onarılarak yerine monte edildi.

Heykeltıraş Metin Doğrukartal, vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, “Değerli halk ozanlarımızdan biri olan Şeref Taşlıova’nın sazının kolu kırılmış, kırılan bu kolun tamiratını yapıyorum. Eski Belediye Başkanımız Sayın Naif Alibeyoğlu döneminde yaptırılan, Kars için büyük önem arz eden aşıklarımızın heykelinin sazının sapı kırılmıştı. Sayın Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta’nın kırılan sazın kolunu biran önce onarılması talimatlarıyla geldik ve şuan onarımını yapmaktayız. Hava soğuk olduğu için donması biraz geç olacak ama iki gün koruma altında tutacağız. Umarız bir daha kıran olmaz. Buradan Kars halkına sesleniyorum; herkesin bu kültüre sahip çıkması gerekir. Çünkü aşıklar bizim örf ve adetimizdir, geçmişimizdir. Bunlara sahip çıkmayan kültürüne ve sanatında da sahip çıkmaz. Herkesten rica ediyorum; lütfen sahip çıkalım, heykellere ve değerlerimize sahip olalım. Kırmakla dökmekle bir yere varılmaz.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler