Kış Turizmi Kars'ın Vitrinidir!

Kış Turizmi Kars'ın Vitrinidir!

Kar's Otel Müdürü Mehmet Duman, Kars Manşet'e Kars'ın Kış Turizmi hakkında açıklama yaptı.

Kars'ın turizminin 365 gün aktif olduğuna değinen Kar's Otel Müdürü Mehmet Duman, "Kars turizmi yılın 365 günü yararlanabileceğimiz potansiyele sahip. Kırsal turizmi, yayla turizmi, eko turizmi, hüzün turizmi ve başlı başına ele alacağımız çok özellikli bir turizm sahamız mevcut." dedi.

Kış Turizmi Kars'ın vitrini olduğunun altını çizen Duman, "Özellikle kültür turizmi her mevsim ayrı bir güzelliği ile öne çıkıyor.  Tabii kış turizmi kesinlikle memleketimiz Kars'ın vitrini olduğunu vurgulamak gerekir. Kristal kar özelliğine sahip Sarıkamış İlçemizde etrafı sarıçamlarla çevrili olması, ülkemizde bulunan birçok kayak merkezinden daha farklı özelliği olduğunun göstergesidir. Kış kültür turlarıyla birlikte Ani'nin karlar altında muazzam görüntüsü ve Çıldır Gölü'nün tamamen buz tutup donması, aynı zamanda tarihi kültürel miras özelliği ile şehir merkezinde bulunan yapıların kar altında görülmesi adeta görsel bir şölen yaratıyor.  Kars'ın vitrini olan kış mevsimini Kars turizminin tüm paydaşlarıyla birlikte gelen yerli ve yabancı misafirlere karşı etiksel konuların üzerinde durarak, hareket etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Duman yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca ulaşılabilirlik konusunda şehrimiz gerek havayoluyla gerekse Doğu Ekspresi treninin karlarla örtülü doğamızı adeta görsel şölene çevirmesi de önem arz ediyor. Umarım Kars olarak bütünüyle kış sezonunu bereketli geçirerek, Kars'ı tercih eden misafirlerimizde ağızdan ağıza pazarlama yoluyla olumlu intibalar bırakmış oluruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler