Kış Turizmine DYM Modeli, Sarıkamış Ekibi Hazır!

Kış Turizmine DYM Modeli, Sarıkamış Ekibi Hazır!

Projenin Genel Koordinatörü Francesco Comotti, "Sarıkamış ekibini kurdu, Erzincan ve Erzurum’da da çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Erzurum, Erzincan ve Kars arasında ‘kış turizm koridoru’ oluşturmak için AB ortaklı başlattığı projede önemli adımlar atıldı. Projenin Genel Koordinatörü Francesco Comotti, “Her üç noktada Destinasyon Yönetim Merkezi kurulacak ve üçünün üzerinde bir çatı olacak” dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir yılı aşkın zamandır yürüttüğü Erzurum Erzincan Kars Kış Turizm Koridoru Projesi’nin en önemli adımlarından biri olan Destinasyon Yönetim Merkezleri (DYM) için iskelet oluşturuldu. Projenin başladığı günden bu yana üç bölgedeki kayak merkezlerinin röntgenini çeken Genel Koordinatör Francesco Comotti ve ekibi, rekabetçiliği artırmak ve ortak bir pazarlama stratejisi geliştirmek için DYM’lerin önemine dikkat çekti.

SARIKAMIŞ EKİBİ HAZIR

Geçen hafta Erzurum, Erzincan, Kars Valileri ve belediye başkanlarıyla bir toplantı yaptıklarını anlatan Francesco Comotti, “Tüm bu kurumların destekleriyle Destinasyon Yönetim Merkezleri kurulacak. Hatta hızlı bir şekilde burada çalışacak kişilerin iş tanımları yapıldı. Sarıkamış ekibini kurdu, Erzincan ve Erzurum’da da çalışmalarını sürdürüyor. Kadronun belirlenmesinden hemen sonra bu isimlerin nasıl bir eğitimden geçmesi konusunda program hazırlanacak” dedi.

EN İYİLER İNCELENECEK

Destinasyon Yönetim Merkezleri’nin başında da bir çatı birim olacağını kaydeden Genel Koordinatör Comotti, bölgeye uygun modelin belirlenmesi için dünyadaki önemli kayak merkezlerinin proje paydaşlarıyla inceleneceğini dile getirdi. DYM için belirlenecek isimlerin sıkı bir eğitimden geçeceğini söyleyen Comotti, tanıtım, pazarlama ile fiyat politikası gibi önemli başlıkların DYM’ler tarafından yürütüleceğini ve üç lokasyonun ortak hareket edeceğini belirtti.

HERKES PAY İSTİYOR

Erzurum’un kış turizmi noktasındaki potansiyelini her fırsatta dile getiren Comotti, şöyle devam etti. “Erzurum Palandöken ve Konaklı gerçekten müthiş noktalar. Erzincan Ergan ve Sarıkamış da öyle. Bu projenin en önemli adımı bütün bu parçaları bir araya getirmek ve bir destinasyon yönetim teşkilatı oluşturmak. Şunu söyleyebilirim bütün dünyada, küresel bu piyasaya baktığımız zaman bizim bölgemizle ilgilenebilecek 120 milyon kayakçı var.”

2 BİN DESTİNASYON VAR

“Elbette bu piyasada yalnız değilsiniz. 80 ülkede aynı piyasada çalışan yapı var. Dünya’da da 2 bin adet dağ destinasyonu var ve bu pastadan pay almak istiyorlar. Piyasa çok hızlı bir şekilde büyüyor ve yeni destinasyonlara ihtiyaç var. Üstelik bu 120 milyon kayakçı farklı farklı destinasyonlarda bulunmak istiyorlar. İşte bu noktada ürün ve ürünün en iyi şekilde tanıtımı devreye giriyor. Bugün Bulgaristan Bansko Kayak Merkezi’ne baktığımızda 10 yıllık bir altyapıları var ancak çok iyi durumdalar.”

BEKLENTİLERE GÖRE HAZIRLANMALI

“Çok iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmişler. Bugün Türkler kar tatilleri için orayı tercih ediyorlarsa bunun altında yatan nedenlere bakmak lazım. Densitansyon kendini kendine göre değil, istek ve beklentilere göre hazırlamalı. Bansko’da bunları görmek mümkün. Örneğin Türkçe broşerleri bile var. Gittiğiniz bir restoranda 4-5 dilde çevrili menüler görebiliyorsunuz. Eğlence, tarih her şey bir arada. Tüm bunları bu koridorda sağlamak mümkün ama ürünün işlenmesi lazım.”

kis-turizmine-dym-modeli,-sarikamis-ekibi-hazir!-(1).jpgkis-turizmine-dym-modeli,-sarikamis-ekibi-hazir!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler