Kısa çalışma ödemeleri başladı

Kısa çalışma ödemeleri başladı

Vatandaşlar kısa çalışma ödemelerini T.C kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 5 Mayıs, 4 ve 6 ile bitenler 6 Mayıs ve 8 ile bitenler ise 7 Mayıs 2020 tarihinde alabilecekler.

KARS MANŞET

Koronavirüs salgınının Türkiye'ye de sıçramasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 19 maddeden oluşan Ekonomik Kalkınma Paketi kapsamında yapılacak olan kısa çalışma ödemeleri bugün başladı.

Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kısa çakışma ödemelerinin IBAN numarasını bildiren vatandaşların banka hesaplarına, IBAN bildirmeyen, eksik veya hatalı bildiren vatandaşların ise T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre aşağıdaki belirtilen ödeme takvimine göre ödeneceği bildirildi. Yapılan açıklamada hem çalışan hem de işveren zarar görmesin diye gerçekleştirilecek olan kısa çalışma ödemelerinin PTT şubelerinden ödeneceği belirtildi.

Buna göre; vatandaşlar kısa çalışma ödemelerini T.C kimlik numarası 0 ve 2 ile bitenler 5 Mayıs, 4 ve 6 ile bitenler 6 Mayıs ve 8 ile bitenler ise 7 Mayıs 2020 tarihinde alabilecekleri bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler