Kışı da Aynı, Yazı da Aynı

Kışı da Aynı, Yazı da Aynı

Kış ve yaz çekilen görüntülerde direklerin ve kabloların kaldırılmasıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı görüldü.

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Tomarlı Köyü’nde 1 yılı aşkın süre önce kanal çalışması sırasında devrilen telefon direkleri yerinden kaldırılmayınca yerde kalan kablolar ilginç görüntüler oluşturdu. Kış ve yaz çekilen görüntülerde direklerin ve kabloların kaldırılmasıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı görüldü. Köylüler ise ya kabloların altından geçiyorlar ya da kablolara dev kayalar bırakarak araçların geçmesini sağlıyorlar.

Köyde bugün halen yerde yakan kabloların ve yıkılan direklerin hikayesi 1 yıl önce başladı. Köyden geçen derede islah çalışmaları yapılırken telefon direklerinden ikisi yıkıldı. Bir süre bekleyen köylüler direklerin yenilenmesi ve kabloların yerden kaldırılması için ilçe ve ilde Telekom kurumuna başvurdular. ‘Ha bugün ha yarın’ derken bir türlü görevliler köye gelmedi. Kabloların üzerine kar yağdı sonra yaz geldi yağmur yağdı ama ne direkler yenilendi ne de kablolar yerden kaldırıldı.

Köyün girişinde bulunan köy odasının karşısındaki yıkılan direklerin kabloları da yerde sürününce bir bir kopmaya başladı. Telefon görüşmeleri zaman zaman bu nedenlerle sekteye uğradı. Köylüler ise bu yolu kullandıklarında ya kabloları kaldırıp altından geçiyor yada araçlarıyla geçecekleri zaman kabloların üzerine tay koymak zorunda kalıyorlar. Muhtar Ferut İlgar, “telefon direklerimiz saha çalışmasından dolayı altı gevşeyince yıkıldı. Biz de bunların yerinin değişmesini talep etmiştik ama kimse ilgilenmedi. Telekom’a defalarca başvurduğumuz halde ilgilenen olmadı. Bizde böylece bekliyoruz, ne zaman gelecekler, direklerin yerini değiştirecekler diye beklemekteyiz. Bir yılı fazladır teller böyle yerde. Bu kablolar yüzünden araçlar geçemiyor bizlerde farklı yollarla ya üzerlerine taş koyarak ya da kabloları havaya kaldırarak araçların ve yayaların geçmesini sağlıyoruz. Bazen de teller kırılıyor kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Telekomcuları da arıyoruz, kendileriyle görüşüyoruz ‘bugün geleceğiz, yarın geleceğiz’ diyorlar ama biz şimdiye kadar bir çalışma görmedik.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler