Kitap Severlerin Buluşma Noktası: Kalem Kitap Kahve Evi

Kitap Severlerin Buluşma Noktası: Kalem Kitap Kahve Evi

Kars Valiliği öncülüğünde kurulan ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteklediği, Kalem Kitap Kahve Evi şehrin entelektüel kapasitesinin ve beşeri sermayesinin gelişimine önemli katkılarda bulunmaya başladı.

Valilik aracılığıyla restore edilen Kars Kalesi eteklerinde Ebul Hasan Harakani Külliyesi yakında restore edilen tarihi tek katlı binada faaliyete geçirilen mekanda, her yaştan vatandaş, özellikle gençler ve öğrenciler, zamanlarını daha kaliteli bir şekilde geçirebilecek, kitap okuyacak, satranç oynayacak ve ücretsiz çayını kahvesini yudumlayacak.

Kars’ta ilk kez açılan kitap dolu, Kalem Kitap Kahve Evi, şehrin seçkin mekanlarından bir olacağı gibi ilimizi ziyaret edecek olan ziyaretçilerin de uğrak yeri haline gelecek ve okuma oranı son derece zayıf olan ilimizin kitap okuma oranını da yükseltecek. Bu müstesna mekan aynı zamanda şehrin başta Kafkas Üniversitesi öğrencileri, öğretmenleri, akademisyenleri, diğer öğrenci ve öğretmenler ile kurum ve kurum çalışanları ve vatandaşların kitap okumak vesilesiyle buluşma noktası olacak ve çeşitli toplantılara mekan olacak.

Bilindiği gibi Kars Kalem Kitap Kahveevi’nin açılışını 29 Ağustos 2017 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Valisi Rahmi Doğan, Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile birlikte gerçekleştirmişti.

KİTAP AĞACI KARS AİLESİ, KURULUŞUNUN BİRİNCİ YILINI KALEM KİTAP KAHVE EVİ’NDE KUTLADI

SERKA görevlisi Polye Dölemenci organizasyonunda gerçekleştirilen bir etkinlikle geçtiğimiz yıl kurulan Kitap Ağacı Kars Ailesi, kuruluşunun birinci yılını Kalem Kitap Kahve Evi’nde kutladı.

Türkiye genelinde ortak okumalar yapan, yazar buluşmaları gerçekleştiren, üyeleri arasında kitaplaşma günleri ve kitap bağışı yapan bir topluluk olan Kitap Ağacı Kars Ailesi, bu ayki toplantısını da Kalem Kitap Kahve Evi’nde yaptı.

Kitap Ağacı Kars Ailesi İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hilal Medetalibeyoğlu, Kitap Ağacı Kars ailesi olarak bir senedir hep beraber aynı kitabı yaşamak ve aynı cümlelerde buluşmak adına; her ay oylama ile seçilen ortak bir kitabı okumak ve konuşmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

OKUDUKÇA BÜYÜR İNSAN

Yrd. Doç. Dr. Hilal Medetalibeyoğlu, Kitap Ağacı Kars Ailesinin 1. kuruluş yılını böylesine güzel bir mekanda kutlamanın ve bu ayki toplantılarını da burada yapmış olduklarını söyledi. Medetalibeyoğlu bu güzel mekanı ilimize kazandıran Kars Valisi Rahmi Doğan ve SERKA yetkililerine ve görevli Polye Dölemenci’ye teşekkür etti.

Kars’ta yaş sınırı gözetmeksizin her kesi bu mekanda kitap okumaya davet eden Yrd. Doç. Dr. Hilal Medetalibeyoğlu, Kitap Ağacı Kars Ailesi ile ilgili olarak ta gazetemize açıklamada bulundu.

Açıklamasında ‘Okudukça büyür insan’ diyen Medetalibeyoğlu: Okunan her kitap, özellikle katılımcıların İnstagram başta olmak üzere Twitter, Facebook ve Vikitap profillerinde gerek fotoğraflar gerekse altı çizilen cümlelerle paylaşıldı. Kitap Ağacı üyeleri sadece sanal ortam ile yetinmeyip yüz yüze de kitap dostluklarını pekiştirmek adına buluşmalar düzenlemeye başladılar. Bu illerimizde her ay düzenli olarak Kitap Ağacı buluşmaları düzenlenmektedir. Katılımcıların o ay okunan kitabın analizi ile geçen buluşmalar bir klasik halini almıştır. Kitaplar kadar yazarlar da mercek altına alındı. Bilgi paylaşıldı, paylaşıldıkça çoğaldı. Kitap sevgisi ile başladığımız bu yolda Kitap Ağacı ile bambaşka bir dünyaya kapılarımızı sonuna kadar açtık. En başta söylediğimiz ‘’Okudukça Büyür İnsan’’ idealizmini somut ve soyut her alanda hissettik. Sanalı gerçekliğe dönüştürdük ve bunlar hep kitapların ortak dili sayesinde gerçekleşti.

Bir senedir bu topluluğun düzenli olarak etkinliklerini yürütmekteyiz. Şehir olarak, topluluğumuzun en büyük handikaplarından biride okuduğumuz kitapları konuşacağımız bir mekanın olmayışıydı, bir senedir topluluğumuzun faaliyetlerini Hotel Kafkasya’da yürüttük. Bugün şehrimizde faaliyet göstermeye başlayan Kalem Kitap Kahve evi, bizi kitaplarla buluşturan bir mekanın varlığı topluluğumuzu ve Kars ilindeki değerli kitap dostlarını oldukça mutlu etmektedir. Bu değerli projesi için başta Sayın Vali Rahmi Doğan’a ve bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Böylesi güzel mekanın varlığı da bundan sonraki toplantılarımızda bizi değerli yazarlarımızla buluşturma olanağı sağlayacaktır. Küçük bir grupla çıktığımız bu yolda kitapseverlerin yanımızda olması, artık ‘Biz’ olmamız, kocaman bir aile olmamız için, Kars ilindeki değerli kitapseverleri aramızda ve topluluğumuzun bir parçası olarak görmek bizleri onore edecektir.” dedi.

kitap-severlerin-bulusma-noktasi-kalem-kitap-kahve-evi-(1).jpgkitap-severlerin-bulusma-noktasi-kalem-kitap-kahve-evi-(5).jpgkitap-severlerin-bulusma-noktasi-kalem-kitap-kahve-evi-(6).jpgkitap-severlerin-bulusma-noktasi-kalem-kitap-kahve-evi-(7).jpgkitap-severlerin-bulusma-noktasi-kalem-kitap-kahve-evi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler