Kızılay'dan Şüheda Fidanlığı

Kızılay'dan Şüheda Fidanlığı

Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanlığı tarafından Çıldır Gölü kenarına “Şüheda Fidanlığı” projesinde ilk fidanlar dikildi.

Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı tarafından “Şüheda Fidanlığı” ismi ile hayata geçirilecek proje ilk fidanlar Çıldır Köyü kenarında toprakla buluştu.

Fidan dikimine Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural, Başkan Yardımcısı Mete Coşkun, Yönetim kurulu üyesi Suat Ballıkaya ve Gençlik Kolları Başkanı Volkan Erdemin yanı sıra Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanlığı gönüllüleri katıldı.

Fidan dikimi gerçekleşirken açıklama yapan Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural, “Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanlığı olarak gerçekleştireceğimiz “Şüheda Fidanlığı” ile Çıldır Gölü kenarını yeşil umutlarla yeşerteceğiz. Genel Merkezimizin de düzenlemiş olduğu “Bir Kan Bir Fidan” projesine de destek olmuş olacağız. Başlangıcını bugün oluşturduğumuz projemiz için her yıl Çıldır ilçemizde gerçekleşen her bir ünite kan bağışı için bir fidan dikimi yapacağız. Bugün gençlik Kollarımızdaki arkadaşlarımızla birlikte başlattığımız bu proje ile 5 yıl içerisinde 1000 adet fidan dikmiş olacağız. Fidan lığımızın ismini vatanı korumak için canlarını feda eden şehitlerimizin hatırası için “Şüheda Fidanlığı” olarak belirledik. Bu projemizin hayat bulmasında şubemiz için yer tahsisi yapan Güvenocak Köyü muhtarı Cengiz Karagöze ve dikimi gerçekleşen fidanları temin eden Ardahan Orman İşletme Müdürlüğüne sizlerin huzurunda teşekkür ederim” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler