Köprübaşı'ndan Arpaçay'a Dostluk Gezisi!

Köprübaşı'ndan Arpaçay'a Dostluk Gezisi!

Manisa Köprübaşı ve Kars Arpaçay Kaymakamlıkları ile Belediyeleri arasında bu yıl uygulanan öğrenci değişim projesinde bu kez Manisalı öğrenciler Arpaçay’da misafir edildi.

TEOG sınavı sonuçlarına göre iki ilçenin en iyi sonuçlarını çıkaran öğrencilerin dahil olduğu organizasyonda ilçemize Köprübaşı’ndan 12 başarılı öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen misafir oldu. Manisalı gruba beş gün boyunca Kars, Iğdır ve Erzurum’un tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

Kars’ta Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Kızlar Kilisesi, Masal Parkı ve Kars şehir merkezi; Doğubeyazıt İshak Paşa Sarayı, Amarat Kümbeti ve Iğdır Soykırım Anıtı ve Müzesi gezildi. Aktaş Sınır Kapısı, Aktaş Gölü, Çıldır Gölü ve Şeytan Kalesi gibi bölgemizin tarihi yerlerini ziyaret etme fırsatı bulan minikler; Erzurum’da Çifte Minareli Medrese, Erzurum Kalesi ve Taşhan’ı gezdiler. Ayrıca’a bağlı Değirmenköprü Köyü’nde ilk kez at binmenin keyfini doyasıya yaşayarak köyde bulunan değirmeni gezip bilgi alan minikler oldukça yoğun bir program sonrası bölgemizi ve kültürünü tanımış oldular.

Ayrıca Kaymakamı Faruk Erdem tarafından Kaymakamlık kamelyasında bir akşam ağırlanan miniklere yöre kültürümüzün esintilerinden olan aşıklık kültürünün sunumu yapıldı. Yöre aşıklarından Gültekin Bulut’un söylediği maniler ve anlattığı hikayelerle minikler unutulmaz saatler yaşadı.

Kaymakam Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Erçetin Altay’ı makamlarında ziyaret eden Manisa ekibine Kaymakam Erdem ve Başkan Altay çeşitli hediyeler vererek misafirleri Manisa’ya uğurladılar.

koprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(1).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(2).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(3).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(4).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(5).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(6).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(7).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(8).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(9).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(10).jpgkoprubasindan-arpacaya-dostluk-gezisi!-(11).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler