Koruge Boru Döşeme ve Kanal Kazı Faaliyetleri

Koruge Boru Döşeme ve Kanal Kazı Faaliyetleri

İş sezonunun açılmasıyla çalışmalarını hummalı bir şekilde yürüten Kars Arpaçay ilçe şantiye ekipleri programlı çalışmalarına devam ediyor.

Uzun süredir kötü giden hava şartları dolayısıyla bir türlü başlanamayan köy içi koruge boru döşeme çalışmalarına havaların düzelmesiyle başlandı. Köy muhtarlarının talepleri ve mühendislerin tespitleri çerçevesinde Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde kullanılmak üzere 400 ila 1000’lik çeşitli ebatlarda temin edilen koruge borular ilçe şantiyesinde muhtarlara teslim ediliyor ve köylerde bu iş için tahsis edilen JCB vasıtasıyla döşeniyor. Zeminin ıslak olması nedeniyle bazı köylere iş makinesi giremediğinden çalışma yapılamazken zemini müsait olan köylerde vatandaşların da yardımı ile borular su geçişlerine konuluyor. Boru döşemenin yanı sıra köy içi kanal kazısı ve çukur açma işlemleri de yerine getiriliyor.

Konuyla ilgili olarak Kaymakam Faruk Erdem; bu yıl yağışlar nedeniyle iş makinelerinin uzun bir süre çalışamadığını ancak havaların düzelmesiyle son bir haftadır çalışmaları hızlandırdıklarını belirterek; 1 adet JCB iş makinesini sadece boru döşeme ve kanal kazma işi için görevlendirdiklerini , 1-1,5 ay içerisinde tüm köylerin boru döşeme işini bitirmeyi planladıklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler