Koruma altındaki göl ilgi bekliyor!

Koruma altındaki göl ilgi bekliyor!

Geçtiğimiz yıl koruma altına alınan Aygır Gölü, yetkililerin ilgisini bekliyor.

Volkan KARABAĞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayınlanan ilanla Aygır Gölü Doğal Sit Alanı, "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescillenmişti.

Kars'ın Susuz ilçesi sınırları içinde yer alan, il merkezine 13 km uzaklıkta bulunan, bir volkanik set gölü olan, 2941 km2 alan ve 2300 metre denizden yüksek Aygır Gölü hem kuraklıkla hem de ilgisizlikle mücadele ediyor.

Gündüzleri mavi, geceleri ise siyah görünüme sahip olan Aygır Gölü, esrarengiz görünümüyle de dikkat çekerken, önemli bir doğa alanı olan göl, yabani kuşlara ve özellikle kadife ördeklere de ev sahipliği yapıyor.

Her yıl festivallerin yapıldığı, vatandaşların hafta sonlarını değerlendirdiği Aygır Gölü’nde kamelyaların, tuvaletin ve çöp konteynırlarının olmayışı tepkilere neden oldu.

Yetkililere seslenen vatandaşlar, kentte hafta sonlarını geçirebilecekleri sayılı alanlar bulunduğunu ve buranın da birkaç düzenleme ile sağlıklı bir şekilde turizme kazandırılmasını istediler.

koruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(1).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(2).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(3).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(4).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(5).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(6).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(7).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(8).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(9).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(10).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(11).jpgkoruma-altindaki-gol-ilgi-bekliyor!-(12).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler