KOSGEB'den Üretime Dev Katkı

KOSGEB'den Üretime Dev Katkı

“2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Protokolü”

KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan İşletmelerin, yerli ve yeni makine teçhizat alımlarında kullanılmak üzere hazırlanan Kredi Faiz Programı’nın ilimiz imalatçı işletmeleri için çok avantajlı olduğunu söyledi.

Yeni ve yerli makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla tasarlanan “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Protokolü” nün detayları ise şöyle;

Bahse konu Kredi Programı;

- İşletme başına üst limiti 1.500.000.-TL,

- Sıfır (0) faizli,

- İlk 6 (altı) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36(otuzaltı) ay vadeli, olarak uygulanacaktır.

Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir.

İşletme başına 300.000.- (üçyüzbin) TL olan faiz/kar payı bedelinin tamamı, KOSGEB tarafından karşılanacaktır. İşletmelerin 19 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında http://kredi.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Sürece ilişkin daha detaylı açıklamalar Başvuru Sayfasında bulunan kullanıcı rehberinde yer almaktadır.

kosgebden-uretime-dev-katki.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler