Kovit-19 testi KAÜ’de başladı

Kovit-19 testi KAÜ’de başladı

Sağlık Bakanlığınca Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi “Kovid-19 Tanı Laboratuvarı” olarak yetkilendirildi. İlk sonuçlar KAÜ’de çıkmaya başladı.

KARS MANŞET

İlk kez Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilişkili vaka sayısının kısa süre içerisinde ciddi bir şekilde artarak Pandemi haline dönüştü.

Sağlık Bakanlığı Türkiye’de de hızla yayılmaya devam eden Kovid-19 kaynaklı enfeksiyonların tanısının koyabileceği aralarında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin de bulunduğu 44 ilde 73 merkezi yetkilendirdi.

Global bir krize sebebiyet veren Kovit-19 salgınının tanısında dünyada kabul gören elisa pcr yöntemi ülkemizde belli başlı laboratuvarlar da yapılıyordu. Başta Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hüsnü Kapu’nun önderliğinde Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Kocatürk’ün ve ekibinin girişimleri, Vali Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’nun desteği  ile KAÜ Tıp Fakültesi Uygulama Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarında da real time pcr testi çalışılmaya başladı.

Dr. Öğretim Üyesi Murat Karameşe önderliğinde Mikrobiyoloji Laboratuvarında sadece ilimiz içinden gelen şüpheli hastalara ait numuneler değil, çevre illerden de gelen numunelerde de çalışmalar başladı ve ilk sonuçlar çıkmaya başladı.

kovit-19-testi-kau’de-basladi-(6).jpgkovit-19-testi-kau’de-basladi-(1).jpgkovit-19-testi-kau’de-basladi-(2).jpgkovit-19-testi-kau’de-basladi-(3).jpgkovit-19-testi-kau’de-basladi-(4).jpgkovit-19-testi-kau’de-basladi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler