Köy Muhtarlarından Susuz Okuma Salonuna Ziyaret!

Köy Muhtarlarından Susuz Okuma Salonuna Ziyaret!

Susuz'da yaklaşık 4 yıldır Ay Işığı Eğitimciler Derneğine bağlı olarak faaliyet gösteren Susuz Okuma Salonu başarılarıyla ilçenin teveccühünü kazanmaya devam ediyor.

Köy Muhtarlarından Susuz Okuma Salonuna Ziyaret!

Susuz’da yaklaşık 4 yıldır Ay Işığı Eğitimciler Derneğine bağlı olarak faaliyet gösteren Susuz Okuma Salonu başarılarıyla ilçenin teveccühünü kazanmaya devam ediyor.

2013 SBS de 1 Fen Lisesi, 4 Anadolu Öğretmen Lisesi, 10 Anadolu Lisesi, 4 Sağlık Meslek Lisesi, 9 Meslek Lisesi kazandırarak yüzde 80 başarı sağladı.

Susuz gibi nüfusu ve imkânları çok kısıtlı bir ilçeden böyle bir büyük başarıya ulaşılmasında, Susuz Okuma Salonu idareci ve öğretmenlerinin çok büyük katkıları oldu.10 köy muhtarı okuma salonunu ziyaret etti.

Okuma Salonu Müdürü Musa Avşin köy muhtarlarına okuma salonu ile ilgili bilgiler verdi. Avşin köy muhtarlarına yaptığı konuşmada, ”Öğrencilerimiz Cumartesi ve Pazar günleri Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerini branş öğretmenleriyle işlemektedir. Ayrıca hafta içi Etüt ve test çözme programları uygulanmaktadır. Amacımız çocukları sokaklardan kurtararak vatana ve topluma yararlı bireyler yetiştirmektir. Köylerinizden öğrencileri okuma salonumuza bekliyoruz. Okuma salonumuz ücretsizdir. Hafta sonları köylerinizden öğrencileri servislerimizle alıyoruz. Öğrencilerin servis ücretlerini de biz karşılıyoruz. Kayıtlarımız şuan devam ediyor” dedi.

Köy muhtarlarından Ermişler Köyü Muhtarı Rasim Mengüloğul da, “İlçemizde böyle bir hizmetin ücretsiz verilmesi maddi durumu iyi olmayan, dershaneye gidemeyen öğrenciler için önemli bir fırsattır. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra idareci ve öğretmenler köy muhtarlarıyla birlikte öğle yemeği yedi. Yemeğe Doyumlu, Ermişler, Kırçiçek, İncilipınar, Kayalık, Yolboyu, Aksu, K.Çatak, Çığrıklı, Kurugöl, Karapınar köyü muhtarları katıldı.kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler
Susuzhaber