Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Bu Habere Dikkat!

Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Bu Habere Dikkat!

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklemeleri arasında bulunan anaç koyun ve keçi desteklemesi hakkındaki yenilikleri anlatarak, çiftçilerin yapmaları gerekenleri açıkladı.

Çiftçilerin gelirini yükseltmek ve katkı sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün, “Bakanlığımız yetiştiricilerimizin, çiftçilerimizin gelirini yükseltmelerine, gelirlerine katkı olması amacıyla devamlı desteklemede bulunmaktadır. Bu desteklerimizden biri de anaç koyun ve keçilere yapmış olduğumuz destektir. Biz Kars olarak çoğu ilimizden çok daha iyi durumdayız. Bu manada yetiştiricilerimiz mağdur olmayacak şekilde desteklemelerini sağlıyoruz. Bu yıl yeni bir uygulama başlatıyoruz, tüm koyun yetiştiricilerimize bizde kayıtlı olan numaralardan birer mesaj gönderdik ve bu mesajda ne yapmaları gerektiğini belirttik. Yapacakları iş çok basit, Ekim ayının 15’ine kadar Tarım İl ilçe müdürlüklerimize muhakkak uğrayacaklar ve işletmelerine kayıtlı olan koyun varlığı listesini çıkaracaklar. Malumunuz artık hayvanlar ahırlara girdiler, merada çok hayvan kalmadı. Çiftçilerimiz ahırlarına girecek ve hayvanları kulak numarasından tek tek tespit edecek ardından numarası bizim listemizde bulunan hayvanlara artı işareti koyacak, listede olmayan hayvanlara eksi işareti koyacak ve bir nevi listesini güncelleşmiş olacak.” dedi.

İşletmesindeki hayvanların listesini güncelleyen çiftçilerin muhtar onayı ile il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini belirten Düzgün, “Ardından güncellenmiş haliyle listeyi muhtar onayla alıp tekrar bize getirecekler ve bu sayede işletmenin güncellemesi yapılmış olacak. Biz de bize gelen listeyi 10 gün içerisinde güncelleyip yeni hayvanları kaydedip üzerinde olmayanların listeden çıkartılıp vatandaşımızın ahırında bulunan tüm hayvanlardan destek alması için bir çalışma yürüteceğiz. Bu destekten faydalanılması anlamında hayvanların bu sistemi kaydedilmesi şart.” İfadelerini kullandı.
Vatandaşlardan bu konuda hassasiyet beklediklerini kaydeden Düzgün, Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, denetimlerin yapılacağını ve işletmelerdeki listelerin taraflarınca kontrol edileceğini belirtti. Düzgün, konuya ilişkin son olarak şunları söyledi:

“Biz listeyi güncelledikten sonra yani bir Kasım'dan sonra yetiştiricilerimiz yeni listeleri bizden alarak koyun ve keçi yetiştiriciler Birliği’ne götürüp teslim edip, destekleme başvurusunu yapmaları için birliğe bir dilekçe verecekler. Bu anlamda vatandaşımızın dikkatli çalışmasını istiyoruz. Burada yanlış anlaşılmasın yazılan her koyun destek almayacak 1 Ocak'tan itibaren tüm işletmeleri tekrar gezeceğiz ve inceleyeceğiz ahırında işletmesinde kaydettiği hayvanlar var ise onu desteklemeye esas olarak kaydedeceğiz ve vatandaşımızın mağduriyetini bu şekilde gidermiş olacağız. Bu manada yetiştiricilerimizin biraz dikkatli davranmalarını ve işlerini takip etmelerini istiyoruz. Daha sonra mağduriyetler yaşanıyor süresi geçiyor ve bu süre geçtikten sonra da çok yapacak bir şeyimiz kalmıyor. Bu nedenle yetiştiricilerimizin hassasiyetini bekliyoruz.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler