KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başvurularında Son Gün Yarın

KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başvurularında Son Gün Yarın

Devlet memurluğu için ortaöğretim ve önlisans düzeyinde yapılacak olan sınava başvurular, yarın sona eriyor.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

09 Ağustos 2016 tarihinde başlayan başvurular yarın (24 Ağustos 2016) tarihinde sona erecek. Vatandaşların mağdur olmamaları adına mesai saati gözetmeksizin devam eden ÖSYM bürolarındaki hummalı çalışma, yarın gece saatlerine kadar devam edecek.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Sait Gürek, 2016-KPSS’ye lise son sınıf öğrencileri ve lise mezunları ortaöğretim seviyesinden, iki yıllık meslek yüksekokulu öğrencileri ve mezunlarının ise Önlisans seviyesinden sınava başvuru yapabileceklerini ve son günün yarın olduğunu hatırlattı.

İlimizde sınava gireceklerin Kars Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne başvurmaları gerektiğini açıklayan Müdür Gürek: “Adaylar başvurularını kendi bireysel şifrelerinden yapabilecekleri gibi, bir başvuru merkezine giderek de başvuru yapabilirler. ÖSYM tarafından ilimizde başvuru merkezi olarak Cumhuriyet Anadolu Lisesi belirlenmiştir. Devlet memuru olmak için yapılacak olan sınava başvuru yapmak isteyen adayların, nüfus cüzdanı ve diplomaları ile birlikte Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne yarın son gün olmak kaydıyla başvurmaları gerekiyor. ÖSYM tarafından başvuru bedeli olarak 55 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret adaylar başvurularını yaptıktan sonra başvuru bedelini kılavuzda belirtilen bankaların birine 25.08.2016 yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Aday, başvurusunu sisteme işledikten sonra, başvuru bedelini bankaya yatırmaz ise başvurusu geçerli olmayacaktır. Adayların bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Sınavı, Ön Lisans Düzeyinde 22 Ekim 2016 tarihinde, Ortaöğretim Düzeyinde ise 23 Ekim 2016 tarihinde yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler