Küçükçekmece 2'nci Kaz Eti Festivali’ne Yoğun İlgi

Küçükçekmece 2'nci Kaz Eti Festivali’ne Yoğun İlgi

Küçükçekmece'de ikincisi düzenlenen kaz eti festivali vardı. Kars, Ardahan ve Iğdır'ın vazgeçilmez lezzetlerinden kaz eti bin 500 kilometre uzaktaki İstanbul'a taşındı. Binlerce insan festivale akın etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Küçükçekmece'deki Kaz Eti Festivali'nin açılışında gençlere seslenerek, “Diyoruz ki bu ülkenin cumhurbaşkanını seç, bu ülkenin milletvekillerini seç, meclisini seç sana böyle bir sorumluluk veriyoruz. Ama bu sorumluluğu verdiğimiz gence diyoruz ki sen seçilemezsin. Hayır, bizim dediğimiz bu yanlış" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından kültürel değerler ve yöresel tatların yaşatılmasını sağlamak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kaz Eti Festivali, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda başladı. Festivale, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve yüzlerce vatandaş katıldı. Festival için özel olarak getirilen kaz etlerinin pişirildiği kazanın başına gelen Bakan Arslan’ın, Başkan Karadeniz ile birlikte vatandaşlara kaz eti ikramında bulunmasıyla festivalin açılışı da gerçekleşti. Kendisi de kaz etinin tadına Bakan Arslan, kültürel lezzetlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde kaz eti için uzun kuyruklar oluşurken, kaz eti alan vatandaşlar yöresel lezzetin tadını çıkardı.

Ardından kendisine hediye edilen Kars spor atkısını boynuna takan Bakan Arslan, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Festivalin açılış töreninde konuşan Bakan Arslan, seçilme yaşının gençler için 18 yaşına indirilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

“İnsanımızın menfaatine göre hareket eden bir idare olmak durumunda”

Türkiye’nin ilerleyen yıllarda milletinde desteğiyle çok daha iyi yerlerde olacağını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “40 yıldır içimizde sinsice şer odaklarını güçlendiren ve 15 Temmuzda hiç kimsenin aklına gelmeyen tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi, peygamber ocağı diye bildiğimiz o mehmetçiğin içine girip onların kutsal üniformasının içine giren hainlerin yapabileceği hainlik dahi kimselerin aklına gelmemişti. Ama gördük ki bir olursak beraber olursak bu tip büyük hainlikler dahil üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Çok daha güçlü bir yürütme tek merkezden yönetim başkalarının menfaatine göre değil insanımızın menfaatine göre hareket eden bir idare olmak durumunda. 363 milletvekiliyle meclise gittiğimizde vesayet odakları dedi ki milletin desteğini almış olabilirsiniz ama bizim dediğimizi yapmazsanız size iş yaptırma izni vermeyiz” dedi.

“Ey gençler siz kendinizi iyi yetiştirin siz aday adayı olun”

Gençler için seçilme yaşının indirilmesine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, “Hedeflerimizi çok daha hızlı çok daha sağlıklı yürüyebilmemiz için yürütme ile yasamanın birbirinden ayrılması lazım. Yargının da sadece bağımsız değil, tarafsız olması lazım. 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşındaki gence diyoruz ki bu ülkenin cumhurbaşkanını seç, bu ülkenin milletvekillerini seç, meclisini seç sana böyle bir sorumluluk veriyoruz. Ama bu sorumluluğu verdiğimiz gence diyoruz ki sen seçilemezsin. Hayır, bizim dediğimiz bu yanlış. 7.5 milyonluk bu gruptaki gençlere ey gençler siz kendinizi iyi yetiştirin siz aday adayı olun partiniz sizi aday göstersin sonrada halkın karşısına çıkın deyin ki ben kendimi şöyle donattım. Ben kendimi şöyle eğittim, dünyayı şöyle takip ediyorum. Meclise gidersem şunları yapacağım de sonunda yine halk karar verecek, halk seçecek. Gencinize güvenin bize güvenin” diye konuştu.

“Paylaşmanın güzelliğini göstermek istiyoruz"

Festivalle kültürel lezzetlerin vatandaşlarla buluşturulduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bugünkü festivalimizde burada sadece Kars, Ardahanlılar, Iğdırlılar yok. Kastamonulular burada Trabzonlular burada Edirneliler, Mardinliler burada. Küçükçekmece Belediyesi olarak şölenler, festivaller, bayramlarla vatandaşlarımızla birliğin beraberliğin barışın önemine vurgu yapmak istiyoruz.Paylaşmanın güzelliğini göstermek istiyoruz. Tabii farklı bir festival çünkü kaz etini servis yapabilmek çok kolay değil, bu anlamda 2’ncisini düzenlediğimiz Kaz Eti Festivali vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Yalaşık bin beş yüz kazımız geldi 6-7 bin vatandaşımıza servis yapabileceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

kucukcekmece-2nci-kaz-eti-festivali’ne-yogun-ilgi--(1).jpgkucukcekmece-2nci-kaz-eti-festivali’ne-yogun-ilgi--(3).jpgkucukcekmece-2nci-kaz-eti-festivali’ne-yogun-ilgi--(4).jpgkucukcekmece-2nci-kaz-eti-festivali’ne-yogun-ilgi--(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler