'Kul Hakkı Yemem, Yedirmem'

'Kul Hakkı Yemem, Yedirmem'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanında Kars'ta partililerle buluşarak, "Kul Hakkı Yemem, Yedirmem" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kars’ta yaptığı konuşmada, annelerin çocukları üzerine nasıl titrediklerine dikkati çekerek, “O Ankara’da oturan beyler sizin çocuklarınızı unuttular. Ben unutmadım bakın. Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği ben unutmadım. Konya’da bir gecekonduda zattürre olan ve ölen ‘Ayaz bebeği’ unutmadım. Ama Ankara’da oturan beyler tamamını unuttular. Her eve huzuru ben getireceğim. Hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecek. Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü” dedi.

Kars’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanında coşkulu biçimde karşılandı. ‘Başbakan Kemal’ sloganları eşliğinde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, işsiz, evinde tenceri kaynamayan vatandaşların derdiyle ilgilendiğini, ‘halktan kopan ve yakınlarının ceplerini düşünenlerle ilgilenmediğini bildirdi. Karslılardan bir şeyi unutmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu, Erdoğan için çalışır, Klılıçdaoğlu halk için çalışır” dedi.

 “Sizden biriyim” sözünü de unutmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, yaşam biçimini anlatırken, “Sizler nasıl yaşıyorsanız bizde aynen sizin gibi yaşıyouz, Acıyı, işsizliği, yoksulluğu ben bilirim. Söz verdim, bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğim. Allah aşkına Kars’ın hangi sorununu çözdüler?” diye konuştu.

CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasını kapatmayacaklarına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Kars’ın hayvancılık konusunda başarılı olması için yeniden yapılandırmaya gideceklerini, Et ve Süt Kurumu, kombinanın hizmet edeceğini belirtti. Köylü, esnaf, Kars ve Türkiye’nin kazanacağını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, sadece hortumcuların kaybedeceğini bildirdi. Kığlıçdaroğlu, şunları söyledi:

 “Ben merak ediyorum. Bunlar diyorlar ki yol yaptık, köprü yaptık. Her hükümet yapar. Sen 17 milyon yoksulluğu bitirdin mi? işsizliği çözdün mü? Sevgili anneler sizden istediğim var. Çocuklarınızın üstüne nasıl titrediğinizi biliyorum. O Ankara’da oturan beyler sizin çocuklarınızı unuttular. Ben unutmadım bakın. Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği ben unutmadım. Konya’da bir gecekonduda zattürre olan ve ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ama Ankara’da oturan beyler tamamını unuttular. Her eve huzuru ben getireceğim. Hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecek. Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü. Kars’ın 13 yılda içme suyu sorunu çözülmedi. Sonra diyorlar ki biz Amerika’da Kızılderililerin su sorununu çözmek içim yardım ettik. Bırak Amerika’yı Kızılderili’yi. Önce bir Kars’a gel. 21’inci yüzyıldayız, insanların çeşmelerinden su aksın.”

REFAHI TABANA YAYACAK

Dünyanın en pahalı mazotunun Türkiye’de olduğunu, çiftçilere mazotu 1.5 liradan vereceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ülkenin yolsuzlukta dünya lideri, iş kazalarında Avrupa birincisi olduğunu anımsattı. Refahı tabana yayacağını, her vatandaşın büyüme ve kalkınmadan nasibini alacağına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye vereceklerini, onları ülkenin birinci sınıf vatandaşı yapacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, emeklilere vereceği ikramiye üzerine hükümetin koro halinde bağırıp ‘Veremezsin’ dediklerini anımsattı. Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Her eve gidip Kılıçdaroğlu’nu anlatacaksınız. ‘O bizim çocuğumuz, o bizim sorunlarımızla ilgileniyor, o yoksulların halini biliyor’ diyeceksiniz. ‘Onun saray merakı yok. O bizim gibi yaşıyor’ diyeceksiniz. Söz mü? Sizin dertlerinizin, nasıl çözüleceğini biliyorum. Asgari ücret 1500 lira olacak. Ona da itiraz ediyorlar. O Ankara’da oturan beyler ‘Zulümdür’ diyorlar. ‘Zulümdür’ diyen o beye sesleniyorum: Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de ben işçiye 1500 lira verirken mi zulüm oluyor?”

 “HARAMİLERİN İKTİDARINI İNDİRİP HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ”

“Kars’ın oğlu Kılıçdaroğlu” sloganları karşılığında onur ve gurur duyduğunu bildiren Kemal Kılıçdaroğlu, 1500 lirayı fazla görenlere “Bu parayla ev kirası, dolmuş parası, çocuk, mutfak masrafını bir ay karşılasınlar bakalım, nasıl geçiniyorlar?” dedi. Ecevit’in “Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen’ sözünü örnek aldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, refahı tabana ulaştıracaklarını, Ecevit’in ‘İnsanca ve hakça düzenini Türkiye’ye yayacaklarını’ vurguladı. konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizden iki söz istiyorum. Birincisi 7 Haziran’da sandığa gidip 6 okun,CHP’nin altına ‘evet’ mührünü basacak mısınız? Söz mü? İkinci söz ise sandığa giderken geçen seçimde oy kullamamış veya CHP’ ye oy vermemiş bir kardeşimizi daha ikna edeceksiniz. Ona”Güzel kardeşim. Bunlara 13 yıl yetki verdik. Mazeret üretmeye hakları yok. 13 yılın sonunda 17 milyon yoksulumuz, 6 milyon 250 bin işsizimiz, 2,5 milyon Suriyelimiz oldu. Suriyeliler 5.5 milyar dolar para verdik. 13 yılın içinde ayakkabı kutularından, bakanların çocuklarının yatak odalarından milyonlar çıktı. Kılıçdaroğlu 13 yıl değil ‘Bana 4 yıl verin yoksulluğu bitireceğim’ diyor. Bunu diyeceksiniz. Söz mü? Bende size söz veriyorum. Sizin için, çocuklarımız, torunlarımız, güzel ülkemiz, şanlı bayrağımız için çalışacağım. Dökeceğim her alın teri Karslılara, 77 milyon yurttaşıma helal olsun. Yani ben çalışacağım, siz de çalışacaksınız. El birliği, gönül birliği, yürek birliği yapacağız. Beraber gideceğiz haramilerin iktidarını indirip halkın iktidarını kuracağız.”

“KUL HAKKI YEMEM, YEDİRMEM”

Konuşmasında isim vermeden sık sık AK Partiye yüklenen Kılıçdaroğlu, hükümetin ‘kefen edebiyatı’ yapıp ‘mağduru oynadığını’ iddia etti. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle bitirdi:

“Kefen edebiyatı yapıyorlar. ‘Mağdurum da mağdurum’ diye geziyorlar. Ne mağduriyeti. Araba dedin aldın. Kırmızı plaka dedin aldın. Altın klozetli tuvalet dedin onu da aldın. Uçak dedin aldın. Saray dedin aldın. Mercedes dedin onu da aldın. Böyle mağduriyet varsa bırak biraz da vatandaş mağdur olsun. Din, iman debiyatı yapıyorlar bunlara inanmayın. Herkesin inancına saygılıyım, hepsinin başımın üstünde yeri var. Sizi seviyorum. Size hizmet etmek istiyorum. En temel özelliğm benim, kul hakkı yemem ve yedirmem.”

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından CHP Kars Milletvekili Adayları Zeki Naci Tarhan, Erkan Karagöz, Aysel Sadak İltaş ve İl Başkanı Özfer Koçak’la el ele vatandaşları selamladı. Miting alanındaki seçim otobüsüne geçen Kılıçdaoğlu, vatandaşlarla tokalaştıktan sonra kentten ayrıldı.

x

Önceki ve Sonraki Haberler