Kumpas çöktü, Emniyet’te her şeyi itiraf etti!

Kumpas çöktü, Emniyet’te her şeyi itiraf etti!

Kars’ta son günlerde gündeme gelen ses kaydının gerçek olmadığı ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’a kumpas kurulduğu ortaya çıktı.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın hakkında dijital ortamda üstünde birçok kurgu yapılarak oluşturulan, asılsız bir ses kaydının sosyal medya hesaplarında yayınlanmasının ardından, Başkan Çalkın Kars Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

14 Kasım’da yapılacak olan Kars AK Parti İl Kongresi öncesi Başkan Çalkın’ı zor durumda bırakmak isteyen karanlık güçler çok acemice ve FETÖ vari bir kumpasla ortaya çıktılar.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucu oluşturulan ses kaydının sahte olduğu ortaya çıktı.

Kongre öncesi hazırlanan sahte ses kaydının gündeme gelmesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında konuşmanın tarafı olduğu iddia edilen Gazeteci H.S. gözaltına alındı. H.S. Emniyet’teki ifadesinin ardından Savcılığa sevk edildi ve alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Emniyet’teki ifadesine göre H.S.’nin her şeyi itiraf ettiği öğrenilirken, ortaya çıkan ses kaydının gerçeği yansıtmadığı, tamamen kurgu olduğu ortaya çıktı.

H.S. böyle bir konunun gündeme gelmesiyle yanlış anlaşılmaya mahal verdiğini ifade ederek, Kars halkından ve iftiraya maruz kalan İl Başkanı Adem Çalkın’dan özür diledi.

H.S.’nin Emniyet Müdürlüğündeki ifadesi şöyle:

kumpas-coktu,-emniyet’te-her-seyi-itiraf-etti!-(1).jpgkumpas-coktu,-emniyet’te-her-seyi-itiraf-etti!-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler