Kur-an ve Sünnette Birlikte Yaşama Kuralları

Kur-an ve Sünnette Birlikte Yaşama Kuralları

Sarıkamış’ta “Kur-an ve Sünnette Birlikte Yaşama Kuralları” konulu konferans düzenlendi.

Kur-an ve Sünnette Birlikte Yaşama Kuralları
Sarıkamış’ta “Kur-an ve Sünnette Birlikte Yaşama Kuralları” konulu konferans düzenlendi. 
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen program, Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Konferansta katılan Yalova İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Beyler, “Kur-an ve Sünnette Birlikte Yaşama Kuralları" konulularında katılımcıları aydınlattı.
Muhammet Beyler, “Bu değerler ile donanan bir Müslüman, toplum içinde üstün değerlere sahip bir birey olarak seçkin bir konuma sahip olur. Müslüman Rabbine, kendisine, ailesine, yakın çevresine ve içinde yaşadığı topluma karşı olan sorumluluklarını bilendir. Kur’an ve sünnetten hareket ederek açık ve yalın bir şekilde insanlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler içinde olmak durumundayız ” dedi.
İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan’da, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir araya gelmenin ve Hz. Peygamberi anmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yelkovan, ayrıca etkinliklere katkı sunanlara teşekkür etti.
Program, şiirlerin okunması ve semazen gösterisinden sonra Müftülük ilahi grubunun okuduğu ilahilerle sona erdi. Programa, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, İl Genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

kur-an-ve-sunnette-birlikte-yasama-kurallari.jpgkur-an-ve-sunnette-birlikte-yasama-kurallari-(1).jpgkur-an-ve-sunnette-birlikte-yasama-kurallari-(2).jpgkur-an-ve-sunnette-birlikte-yasama-kurallari-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler