Kursiyerlere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Kursiyerlere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

43 kursiyerin başvuru yaptığı, her yaş insan gurubuna göre açılan kurslarda yeni öğrenenler için Kur'an-ı Kerim öğrenme dersleri verildiği gibi Kur'an-ı Kerim'i bilen ancak daha güzel okuma yöntemi olan tecvitli Kur'an öğrenmek isteyenler Tecvitli Kuran k

Kur’an öğrenen kursiyerlere Kur’an-ı Kerim hediye edildi

Kars Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü, Hayrat Vakfı Kars temsilciliği arasında yapılan protokol ve Rehber Kalemler Derneğinin desteği ile İmam Hatip Ortaokulunda her yaş grubuna uygun olarak açılan Kur’an Kursunda elif ba cüzlerini bitirip Kuran okumaya geçen kursiyerlere kurs sonunda vakıf yetkilileri ve Rehber Kalemler Derneğinin katkısıyla Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

43 kursiyerin başvuru yaptığı, her yaş insan gurubuna göre açılan kurslarda yeni öğrenenler için Kur’an-ı Kerim öğrenme dersleri verildiği gibi Kur’an-ı Kerim’i bilen ancak daha güzel okuma yöntemi olan tecvitli Kur’an öğrenmek isteyenler Tecvitli Kuran kursu aldılar.

Hayrat Vakfı temsilciliğine gönülden bağlı ilahiyat mezunu hocalar tarafından hafta sonları İmam Hatip Ortaokulunda verilen Kur’an ve Tecvitli Kur’an Kursu haftada iki gün hafta sonları 10 saat olmak üzere ayda 40 saat olarak verildi. 40 saat sonunda kursu bitiren kursiyerlere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Kur’an öğrenme sertifikası verilecek.

Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Hüsnü Çelik, “Gönüllü arkadaşlarımız ile başlattığımız kurslar için “Kur’an ile Tanışma Kursları başlıyor” sloganını kullanarak her kesim ve guruptan insana ulaşmayı hedefledik. Kur’an öğrenme ve Kur’an-ı tecvitli okuma kursları sonunda başarılı olan ve kurslara devam eden kursiyerlerimize Kur’an’ı Kerim hediye ederek hem onları sevindirelim istedik hem de sevaplarına ortak olmanın sevincini yaşamış olduk.

Kars Osmanlı Türkçesi Kursları ve Kur-an ı Kerim Kursları Koordinatörü ve Kur’an Kursu Hocası Muammer Kakça da, Hayrat Vakfı ile Hayat Boyu Genel Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde yapılan yeni bir protokol ile hem Kur’an öğrenme hem de Kur’an-ı anlama ve yorumlama dersleri verileceğini, sadece Kur’an öğrenmeyi yaz ayları içerisinde değil bütün aylara yayarak devam ettireceklerini, Kur’an öğrenmeye teşvik etmek için kursiyerlere Kur-an’ı Kerim hediye etmeyi gelenek haline getirebileceklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim öğretim hocası ve Rehber Kalemler Derneği Başkanı Müjdat çiftçi ise yaptığı açıklamada; Dört hafta süren kurslarımız sonunda kursiyerlerimiz Kur’an-ı Kerimi yüzünden okumaya başladıklarını, kursiyerlerin kısa sürede Kur’an okumaya geçmekten mutlu olduklarını belirten Çiftçi ; dernek olarak halkımızın manevi eğitimine uzman kadrolar ve gönüllüler ile destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler