Kurtulmuş, Kars’tan Seslendi: Ata Binen Değişti...

Kurtulmuş, Kars’tan Seslendi: Ata Binen Değişti...

Numan Kurtulmuş, Kars'ta Modern Belediye Hizmet Binası'nın açılışını yaptı.

Kurtulmuş, Kars’tan Seslendi: Ata Binen Değişti...

-KURTULMUŞ, KARS’TA MODERN BELEDİYE HİZMET BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

-KARS’IN KURTULUŞ TÖRENLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN, BALKONUNDA TEMSİLİ DAMAT VE GELİNİN BEYAZ GÜVERCİNLERİ UÇURDUĞU TARİHİ KARS BELEDİYESİ BİNASI AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ’UN DA KATILDIĞI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

-KARS BELEDİYESİ’NİN YENİ HİZMET BİNASI AÇILIŞINA KATILAN AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ, AK PARTİ HÜKÜMETİNİN BAŞARILI İŞLERE İMZA ATTIĞINA DEĞİNEREK, BUNDAN RAHATSIZ OLANLARIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

-DEĞİŞMEZ DENİLEN ŞEYLERİN BİLE KARARLILIKLA DEĞİŞTİĞİNİ BELİRTEN KURTULMUŞ, “AT AYNI AT MEYDAN AYNI MEYDAN. DEĞİŞEN NE MEYDANDIR NE ATTIR. ATA BİNEN DEĞİŞTİ, ATIN BİNİCİSİ DEĞİŞTİ, SÜVARİSİ DEĞİŞTİ.” DEDİ.

Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen açılışa katılan Kurtulmuş için Belediye binası girişinde kurban kesilmek istendi. Alana girdiğinde kurbanlık boğayı gören Kurtulmuş’un korumaları duruma müdahale ettiği kurbanın kesilmemesine engel oldular. Kurtulmuş bununla da kalmadı ve makam aracından inerek kasapların yanına geldi, Kurtulmuş, kurbanı bağışladığını söyleyerek kesilmesini istemediğini ifade etti. Bunun üzerine kasaplar kurbanlığın ipini çözmek isteyince kısa süreli bir panik yaşandı. Ayağa kalkmaya çalışan kurbanlık boğanın irkilmesiyle birlikte ezilme tehlikesine karşı korumalar hareket geçirdi. Kurbanlığa yakın mesafede duran Kurtulmuş, korumalarının yardımıyla alandan uzaklaştırıldı.

Bu sırada Öğlen ezanının okunmasıyla birlikte Kurtulmuş önce namaz kılmak için camiye doğru yöneldi. Alanda bekleyen kalabalığı yormamak için bundan vazgeçen Kurtulmuş camiden çıkarak açılış töreni için alana gitti.

BİRİLERİ BU ÜLKENİN AYAKLARINA PRANGAYI VURDULAR

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende sırasıyla K Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan birer konuşma yaptılar. Ardından da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuşması için kürsüye çıktı. Buradan vatandaşlara seslenen Kurtulmuş AK Parti iktidarının Kars’a ve ülke genelinde yaptığı hizmet ve yatırımları anlattı.

Ülke meselelerine de değinen Kurtulmuş, birilerinin bu ülkenin ayaklarına prangayı vurduklarını hatırlatarak, “Bana sorarsanız 11 yılın en önemli projesi, en önemli başarısı nedir derseniz? Derim ki en önemli projesi çözüm sürecidir, barış sürecidir. Birileri bu ülkenin ayaklarına prangayı vurdular. Kars’ın yükselmemesi için, Türkiye’nin yükselmemesi için içeride kardeş kavgası çıkardılar. Ben sayın Başbakan’ımıza Kars halkı adına, Doğu ve Güneydoğu halkı adına bir kere daha şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Ha birileri onun yerine vesayet kurmak istiyorlar. Onu söyleyeyim ama ona da müsaade edilmeyecek. Bu memlekette hiçbir vesayet yer bulamayacaktır. Bu ülke nasıl asker devleti olmadıysa, bu ülke polis devleti de olmayacak, bu ülke yargı devleti de olmayacak, bu ülke başka bir vesayetin devleti de olmayacaktır. Başbakanımız dedi ki ‘biz riskten korkmayız, bedeli ne olursa olsun. Gerekirse zehir içtik deriz. Bu meseleyi çözmek için bütün gücümüzle gayret sarf ederiz.’ Bizim yaşımız müsait olur görürüz görmeyiz bilmem ama Türkiye’nin siyasi tarihini yazanlar bu iradeyi takdirle yazacaklardır Allah’ın izniyle.” dedi.

SON OPRASYONLARIN ARKASINDAKİ NİYET

Son operasyonların arkasındaki niyetle ilgili de görüşlerini dile getiren Kurtulmuş, “Bu son operasyonların arkasındaki önemli niyetlerden birisi çözüm sürecini akamete uğratmak, yeniden bu ülkede silahları konuşturmaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz, bu ülkenin halkı buna müsaade etmeyecektir, bu ülkenin Türkleri, Kürtleri Azerileri bu ülkede yaşayan 76 milyon buna müsaade etmeyecek.” diye konuştu.

“AT AYNI AT MEYDAN AYNI MEYDAN”

Türkiye’de AK Parti hükümetinin değişmez denilen şeyleri bile kararlılıkla değiştirdiğini ifade eden Kurtulmuş, “At aynı at meydan aynı meydan. Değişen ne meydandır ne attır. Ata binen değişti, atın binicisi değişti, süvarisi değişti. Ceberut devletten, despot devletten, insanlara zulmeden devlet anlayışından kerim devlet anlayışına dönüldü işte onun için bunlar yapılabildi. İşte tam da meselenin bam teli burası. Türkiye geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren bir türbülansın, bin sarsıntının içine sokulmaya çalışılıyor. Türkiye 17 Aralık operasyonundan itibaren maalesef ciddi kaosların, krizlerin çıktığı ülke haline getirilmek isteniyor. Ne oluyor derseniz işte içeriden ve dışarıdan ittifak halinde olan, normalde iki dakika yan yana duramayacak insanlar şimdi kol kola girerek  AK Parti hükümetine karşı, Türkiye’nin geleceğine karşı, Kars’ın geleceğine karşı, bu milletin geleceğine karşı bin bir tuzak kurmaya başladılar, bunları sürdürüyorlar.” şeklinde konuştu.

BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINA, BU ÜLKENİN GENÇLERİNE, BU ÜLKENİN GELECEĞİNE YAZIK DEĞİL Mİ?

Kurtulmuş, Berkin Elvan’ın cenazesi ve adından gelen gelişmelerle ilgili de şu ifadeleri kullardı:

“Berkin Elvan evladımızın cenazesi. Allah rahmet eylesin. Anasına, babasına bir kere daha günlerdir her yerde ifade ediyoruz. Sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. Allah böyle bir acıyı ne onların ailesine ne de bu ülkenin hiç bir aileye bir daha bu acıları göstermesin. Ama cenaze töreninden sonra masum bir çocuk, 22 yaşında bir çocuk Burat evladımız kimden çıktığı belli olmayan bir kurşunla, göstericiler arasından atılan bir kurşunla o da öldü. Yazık değil mi günah değil mi? Bu ülkenin çocuklarına, bu ülkenin gençlerine, bu ülkenin geleceğine yazık değil mi?. Buradan Kars’tan, serhat şehrimizden herkesi aklını başına devşirmeye davet ediyorum. Herkes uyanık olsun. Herkes diline sahip olsun. Siyasetin mutlaka Türkiye’deki bu yangını söndürmesi lazım. Evet biz siyasi partiler olarak rakibiz. İşte burada da 4 parti seçime giriyor, başka partilerde vardır elbette. Ama biz, birbirimizin AK Parti, CHP, MHP, BDP biz birbirimizin düşmanları değiliz. Biz birbirimizin rakipleriyiz.”

KİMSE BU ÜLKEYİ YÖNETİLEMEZ HALE GETİREMEZ

Kimsenin bu ülkeyi yönetilemez hale getirmek gibi bir sorumsuzluğunun olamayacağını kaydeden Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Polis ayrı telden çalacak, yargıçlar, savcılar ayrı telden çalacak, devletin başka kurum ve kuruluşları ayrı telden çalacak, devlet yönetilemez hale gelecek. Ne yapıyorsun? Hükümeti indirmek istiyormuş beyler. Eee indirin, Hükümetin indirileceği yerler 30 Mart seçimleri değil. Hükümeti indirmek istiyorsan adam gibi halkın karşısına çıkarsın, 2015 yılında seçim var. O seçimi bir uyarı mesajı olsun diye bu seçimde mesajı da verirsin, demokratik yollarla, legal yollarla, meşru yollarla, meşru olan bir hükümeti değiştirirsin, millet izin verir size. Ama bu memlekette değerli kardeşlerim; 1950’den bu yana rahmetli Menderes’ten bu yana bu millet asla ve asla kendisine hizmet edenleri unutmuyor, onları bırakmıyor, onların yanını terk etmiyor. Öyle olduğu içinde bu memlekette hiç o eski zihniyet, eski Türkiye’nin zihniyeti, CHP zihniyeti sandıktan hiç çıkamıyor. Çıkamıyor çünkü millete güvenmiyor, millete yaslanmıyor, milletten güç almıyor. İşte biz milletten güç alan bir siyasi parti olarak diyoruz ki hodri meydan. Demokrasinin kuralları bellidir, milletten aldığımız vekaleti biz hiç kimseyle paylaşmayız. Milletin bize verdiği emanete hıyanet etmeyiz. Milletin bize vermiş olduğu emaneti içerdeki ve dışarıdaki işbirlikçilerle, vesayetçilerle, darbecilerle onlara yem etmez onlara bırakmayız.”

Kurtulmuş daha sonra eskiden de belediye olarak kullanılan, tamiri ve yanına da yapılan devasa bina ekiyle yeniden hizmete hazır hale getirilen Belediye binasının açılışına geçti. Kurdele kesiminden sonra binayı gezen Kurtulmuş, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş ile birlikte balkona çıkarak ele ele poz verdi ve halkı selamladı. Belediye Başkan Adayı Bozkuş da, Kurtulmuş’a ziyaretinin anısına plaket takdim etti ve Kars halısı hediye etti.

KURTULMUŞ, VALİLİK ZİYARETİ’NDE GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Belediye açılışı ve ziyaretinin ardından Kars Valiliği’ne geçerek Vali Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret etti.

FETULLAH GÜLEN PAZARTESİNDEN SONRA NELER KONUŞACAK!

Kurtulmuş bir gazetecinin, “Fethullah Gülen’in pazartesinden itibaren suskunluğunu bozarak, ‘Herkes konuştu, şimdi konuşacağım’ demesi, seçime 15 gün kala liderlerin ağzından nasıl yansır?” sorusu üzerine, “Hayır yani herkesin özgürlük hakkı var herkesin söz hakkı var herkes konuşabilir. Dolayısıyla 30 Mart’ta konuşacak olansa milletidir. Millet 30 Mart’ta sandıkta koşacak ve milletimiz öyle görünüyor ki bu sandığı bu meydanları görüyorsunuz. Bende Türkiye’de her gün başka bir yerde olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum; milletimiz bu oynanan oyunların mahiyetini anladı. Dolaysıyla Türkiye’ye karşı bir takım tuzakların kurulmasına müsaade etmeyecek. Hükümetin etrafında sayın Başbakanın etrafında ciddi şekilde kenetleniyor ve bizim bile beklediğimizin üstünde çok önemli bir sonucun çıkacağına, başarılı bir sonucun çıkacağına inanıyorum. Dolayısıyla esas söz sahibi Millet olacaktır. 30 Mart’ta hep beraber onu göreceğiz.” diye konuştu.

ÖZEL OKULLARDA TEFTİŞ YAPILIYOR’ İDDİASI DOĞRUMU?

Kurtulmuş, özel okulların da teftiş edileceği iddiasına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

“Bu süreçte herkes bir takım söylentiler çıkarır, eder. Yani özel okullar dediğimiz okullarda nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardır. Hepsinin yönetmelikleri, hepsinin bağlı oldukları yasalar vardır. Dolayısıyla Türkiye’de şuanda rutinin dışında hiç birşey yapılmıyor ve yapılmayacaktır. Buradan herkes rahat olsun. Dolayısıyla rutin teftişler kim nerde ne yapıyor bilmiyorum. Özel okullar dediğiniz şeylerde hiç birisi kendi başına denetim dışı olan kurumlar değildir. Onlarda kendi rutin yasa ve denetimler çerçeveler içerisinde aynen işyerlerinin denetlendiği gibi onlarda zaman zaman denetlenirler. Buradan herhangi bir olağanüstü bir şey kimse beklemesin. Hiç kimseye zarar verecek, hiçbir kimseye rahatsız edecek uygulama içinde olunmaz, bundan emin olması lazım.”

Vali Tepe’nin, ziyaretin anısına işlenmiş tabak ile Kars kitabı takdim ettiği Kurtulmuş, buradan ayrılarak programına devam etti.

Açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars eski Milletvekilleri Zeki Karabayır, Dr. Selahattin Beyribey, Mahmut Esat Güven, AK Parti Bingöl eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan yardımcıları Hüseyin Tutar ve Faruk Özkader, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, AK Parti Kars İl Başkanlığı SKM Başkanı Şahin Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis, Kadın Kolları Başkanı Fatma Sinar, parti yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.kha

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler