Kurtulmuş: 'Türkiye’ye Vakit Kaybettirmek İstiyorlar'

Kurtulmuş: 'Türkiye’ye Vakit Kaybettirmek İstiyorlar'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’yi yıkmaları mümkün değil ama Türkiye’ye vakit kaybettirmek istiyorlar” dedi.

Esenler Belediyesi, "Vakit Kardeşlik Vakti" sloganıyla Dörtyol Meydanı'nda 20 bin vatandaşın katıldığı iftar programı düzenledi. İftara Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal'ın yanı sıra ilçe müftüsü Halil Şekerci ve binlerce vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda Ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. Protokol konuşmaları ile devam eden iftar programında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, konuşmasında terör örgütlerinin ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını vurgularken, teröre destek sağlayanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

"İNANCIMIZ BİR OLDUĞU SÜRECE BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRMALARI MÜMKÜN DEĞİL”
Esenler'de düzenlenen iftar programında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,"Bu ülke de bu sofralar kurulup Ramazan’ın getirdiği birlik ve esenlik rüzgarı hepimizi kuşattıkça hiç endişelenmeyin bu ülke hiçbir şekilde bölünmez, parçalanmaz, dağılmaz. Birileri bizlerin arasına fitne fesat sokmaya çalışıyor. Birileri şu mübarek Ramazan günlerinde bile bu ülkeyi terör ile kuşatma altına almaya çalışıyor. Ama ne yaparsa yapsınlar boş. Bu ülkede bu kadar çok ortak kültürü olan insanı birbirinden ayırmak mümkün değil. Terör ile Türkiye’yi kuşatma altına almak isteyenler biliyorlar ki kıblemiz bir, inancımız bir olduğu sürece bizi birbirimizden ayırmaları mümkün değildir” dedi.

“TÜRKİYE’YE VAKİT KAYBETTİRMEK İSTİYORLAR”
Türkiye’nin gelişmesini terörle engellemeye çalıştıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Terör örgütlerinin arkasındaki içerideki ya da dışarıdaki bir takım odaklar teröre verdikleri, siyasi, lojistik ve istihbari desteklerle ve hatta silah destekleri ile biliyorlar ki Türkiye’yi yıkmaları mümkün değil. Ama Türkiye’ye vakit kaybettirmek istiyorlar. Türkiye’nin güçlü yeniden büyük bir Türkiye olarak ayağa kalmasının önüne geçmeye çalışıyorlar. İstiyorlar ki Türkiye bütün kaynaklarını, emeklerini bütün gücünü bu meseleyle uğraşarak harcasın ve Türkiye yarım yamalak ayakta duran bir ülke olsun” diye konuştu 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler