Kurtulmuş'tan Kars'ta İlim Yayma Cemiyeti’ne Ziyaret

Kurtulmuş'tan Kars'ta İlim Yayma Cemiyeti’ne Ziyaret

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi'nin Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu program AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Numan Kurtulmuş da katıldı.

Kurtulmuş'tan Kars'ta İlim Yayma Cemiyeti’ne Ziyaret

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi’nin Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu program AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Numan Kurtulmuş da katıldı.

Ak Parti Kars Milletvekili Prof. Dr Yunus Kılıç, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl yönetimi, İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Yönetimi, Kafkas Üniversitesi Akademisyenleri, Kars STK Temsilcileri ve Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Öğrenci ve idarecilerinin de katıldığı programda kurtulmuş, öğrencilerle buluştu.

Program İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş’in açılış konuşması ile başladı. Ardından kürsüye davet edilen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’deki hayır kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ilkidir. Bizim camiamız bakımından ilkidir. Kurban faaliyetlerinden burs faaliyetlerine kadar, yurt faaliyetlerinden asistan yetiştirme faaliyetlerine, yoksullara yardım faaliyetlerine kadar ne görülüyorsa bunların tamamının temeli İlim Yayma Cemiyeti vardır. İlim Yayma Cemiyeti sadece bugün için değil birkaç asır sonra Türkiye’nin geçmişine bakıldığında da büyük bir sivil toplum kuruluşu olarak görülecektir. İlim Yayma Cemiyeti gayeleri açısından da belki en fazla başarıya, hedeflerine ulaşmış bir hayır kurumu olarak karşımıza çıkar. Başta ne hedeflenmişse başında ne ortaya konmuşsa onlar Allah’ın izni ile gerçekleştirilmiştir. Bu memleketin irfanlı, ilimli, ahlaklı vicdanlı binlerce insan yetiştirilmiştir. İlim Yayma Cemiyeti tezgâhından geçmiş siyasette, üniversitelerce, başka alanlarda binlerce arkadaşımız var. Ben, babam İsmail Niyazi Kurtulmuş dolayısı ile İlim Yayma Cemiyeti içinde yetişmiş biri olarak, bu başarının temelindeki sebebi ihlâs olarak görüyorum.” dedi.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmalarının devamında da, “Biz 5 kardeştik İlim Yayma Cemiyeti 6'ncı kardeşimizdi. Ama babamın zihninde her zaman birinci sırada İlim Yayma Cemiyeti vardı. Babam gece yarılarına kadar neler yapılması gerektiğini düşünürdü. Kurban faaliyetleri, çocukların yurda yerleştirilmesi ve para toplama faaliyetleri onun zamanının önemli bir bölümünü alırdı. Kurban Bayramı'nda bizi unuturdu. Biz babamla bayramın birinci günü akşamı bayram yaptığımızı çok hatırlıyorum. Bizim ev bu işlerin merkeziydi. Bu işlere o kadar yürekten sarılmıştı. O zamanlar yeni bir araba aldık. Bir şey oldu ve bana 'git şurada bu kadar deri var o derileri al gel' dedi. Benim derdim arabaya deri koyacağız ve araba deri kokacak. Hayatında o kadar kızdığı anlar çok azdı ve en fazla kızdığı anlardan biri de o zaman oldu. Ayrıca babam İlim Yayma Cemiyeti'nin bütün yönetim kurulu toplantılarına katılmıştır. İlim Yayma Cemiyeti'nin sosyalleşmesinde ve farklı çevrelerle ilişki kurmasında da önemli bir fonksiyon icra ettiğini biliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlim Yayma Cemiyeti Kurucularına dair de anılarını anlatan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ardından medeniyetimizin temel dinamiklerine değinerek, “İki asırdır dünyaya hâkim olan batının artık kendini tüketme noktasına geldiğini söyledikten sonra, “Yani söz artık memleketimiz gençlerindedir. Ben buna yürekten inanıyorum.” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

Ömer Nasuhi Bilmen Yurdundan ayrılan Numan Kurtulmuş, Kars Milletvekilleri ve Belediye Başkanıyla beraber İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi tarafından GAMP Sergi Salonunda açılan “Çanakkale Destanı” temalı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.kha

Önceki ve Sonraki Haberler