KÜSİ 2. Dönem Komisyon Toplantısı Yapıldı

KÜSİ 2. Dönem Komisyon Toplantısı Yapıldı

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2016 Yılı 2. Dönem Komisyon Toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın Başkanlığı’nda yapıldı.

Açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın’ın yaptığı toplantı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü T. Tarık Kocagöz ve Türkiye KÜSİ Çalışma Grubu Üyesi ve Üniversite akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Cem Öziç’in, ‘’Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı (2015-2018)’’ ve KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulunun Görevleri hakkındaki konuşmaları ve sunumları ile devam etti.

‘’Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı (2015-2018)‘’

Türkiye’nin; Orta-Yüksek ve Yüksek Teknolojili Ürünlerde AFRO-AVRASYA (Afrika-Avrupa-Asya)’nın TASARIM ve ÜRETİM ÜSSÜ olma VİZYONU çerçevesinde oluşturulmuş,

Türk Sanayisinin rekabet edebilirliğinin ve verimliliğinin yükseltilerek dünya ihracatından daha fazla pay alan, ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği, nitelikli iş gücüne sahip ve aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümünü hızlandırmak AMACINA odaklanmıştır.

Bu doğrultuda sanayide Bilgi ve Teknolojiye dayalı Yüksek Katma Değerli Yerli Üretimin geliştirilmesi, kaynakların etkin kullanıldığı daha yeşil ve rekabetçi sanayi yapısına dönüşümün sağlanması, Sosyal ve Bölgesel gelişmeye katkı sağlayan ve nitelikli işgücüne sahip sanayinin geliştirilmesi STRATEJİK HEDEFLERİ belirlenmiştir.

Bu amaçla takip edilecek 8 Politika ortaya konmuştur.

Sanayide Teknolojik Dönüşüm Gerçekleştirilmesi, Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesi, KOBİ’lerin Finansmana Erişim İmkanlarının Artırılması, Sanayide Yeşil Üretimin Özendirilmesi, Yatırım ve İş Ortamının İyileştirilmesinin Sağlanması, Ülkemizin Uluslararası Ticaret ve Yatırım Kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi, Sanayide İhtiyaç duyulan Nitelikli İnsan Gücü’nün İstihdam edilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, Bölgesel Gelişmeye Katkı Sağlamak Üzere Sanayi Politikalarının Geliştirilmesidir.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı gereği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sekretaryasında Kars KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu oluşturulmuştur.

Kars'ın kalkınması için, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği faaliyetlerini burada birlikte planlayacak ve çalışma prensiplerini yılda iki defa toplanarak belirlenecek.

Toplantı 2016 Yılı 2. Dönem Kurul Kararları alınması ile sona erdi.

kusi-2.-donem-komisyon-toplantisi-yapildi-(1).jpgkusi-2.-donem-komisyon-toplantisi-yapildi-(2).jpgkusi-2.-donem-komisyon-toplantisi-yapildi-(3).jpgkusi-2.-donem-komisyon-toplantisi-yapildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler