Kutlu Doğum haftası etkinlikleri

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde,Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Anadolu İmam Hatip Lisesinin organizesiyle ,”İslam'da Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde,Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Anadolu İmam Hatip Lisesinin organizesiyle ,”İslam’da Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa katılan davetliler, öğrenciler tarafından güllerle karşılandı. Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Okul Müdürü Binali Koçoğlu yaptığı konuşmada her yıl olduğu gibi bu senede Kutlu Doğum haftası etkinliklerinde Hz. Peygamberi anmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, etkinliklere katkı sunan kişi, kurum ve esnaflara teşekkür etti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Koç, ”İslam’da Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansta, Hz. Peygamber dönemindeki birlikte yaşama ahlakının önemine değinerek, Hz. Peygamberin birlikte yaşamanın vazgeçilmez unsurları olan barışı, müsamahayı, affı, rahmeti ve merhameti, mücerret bir iddia ve söz olmaktan çıkarıp yaşanılan bir gerçekliğe dönüştürdüğünü söyledi.

Hz. Peygamberin Rahmet ve merhamet peygamberi’ olarak gönderildiğini ifade eden Koç,” O hiç kimseyi ayıplamamış, kötülüğe kötülükle karşılık vermemiş ve nefsi için intikam almamıştır. Etrafındakileri hiç incitmemiş, kendisinden talepte bulunanı geri çevirmemişti. Peygamberimiz, “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız.” buyurarak sevgiyi ve imanı toplumsal barışın, birlikte yaşamanın temel taşı yapmıştır” şeklinde konuştu.

Program,  şiirlerin okuması, semazen öğrencilerin gösterisinden sonra okullar arası hadis okuma ve ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Konferansa, Sarıkamış Belediye Başkan vekili Recep Aladağ,İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun,İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koç, Müftü Hayati Yelkovan, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Uğur Sivaslıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler