Kutlu Doğum Sevgisi Salonu Coşturdu

Kutlu Doğum Sevgisi Salonu Coşturdu

Kars’ın Susuz ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği düzenlendi.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının ana tema olarak işlediği. “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” adı altında kutlanan etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okunan Kur’an-Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Yunus Malkoç yaptı.

Malkoç” Peygamberimiz, Efendimiz, Muhammed Mustafa’nın dünyaya teşriflerinin 1445. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz Kutlu Doğum etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Allah’ın Resulü size ne getirmişse onu alın, sizi neden yasakladıysa ona son verin. Allah’tan korkun. Hiç kuşkusuz Allah’ın azabı şiddetlidir. İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. Sevgili davetlilerimiz 180 öğrencisi ve yaklaşık 20 personeliyle okulumuz Peygamberinin izinde yürümektedir.” diye konuştu.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “O’nu göndermeseydi” adlı kısa film ve öğrenciler tarafından sahnelenen “Vahşi” adlı tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi ilgi ile izlendi. Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamından düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından program sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler