Kutlu Doğumda barış mesajları

Kutlu Doğumda barış mesajları

Kars İl Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası kapsamında dolu dolu programlar düzenliyor. Gül, lokum, Kur'an-ı Kerim dağıtımı yapılıyor ve paneller icra ediliyor. Panelistlerde konuşmalarında dostluk, kardeşlik ve barış mesajları veriyorlar.

 

Evliye Camii, Şehit Ebul Hasan Harakani Külliyesi’nde de kutlu doğum programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerimden ayetlerin okunduğu, katılımcılara gül dağıtıldığı programa katılımların yoğun olduğu gözlendi. Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesi de programa katılanların akınına uğradı. Vatandaşlar hem programa iştirak ettiler hem de türbe ziyaretinde bulunarak Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyup, dua ettiler.
 
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın da katıldığı programda günün anlam ve önemini belirtir konuşmaları Kars müftü yardımcısı Veli Südütemiz ve İl Müftüsü Mehmet Genç yaptı.
 
Program kapsamında Harakani Kültür Merkezi Salonu’nda panel düzenlendi. Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Çalık, Hz. Peygamber (SAV)’in hayatı ve örnek ahlakı üzerine konuşma yaptı. Çalık, konuşmasında dostluk, kardeşlik ve barış mesajları da verdi. Çalık, “İslam’ın temeli barıştır. Kavga, dövüş, anarşi, harp değildir. İslam adına tarihte de çok yanlışlar yapılmış. Ama İslam’a bunu yaftalamak insafsızlık olur. Hz. Muhammet(SAV) Bedir ile başladığı gazvelerinde hepsinin temelinde mutlaka karşı tarafın aksiyonları vardır. Yoksa Hz. Muhammet(SAV)savaşlarında asla herhangi bir şekilde toprak alma, zengin olma gibi bir amaç yoktur. Barış çok önemlidir. Bir toplumun gelişmesi, mutluluğu, refahı mutlaka barışa dayalıdır. Barış için herhangi bir çağrı duyduğu zaman Müslüman kendini orada bulmalıdır. Hep barışın tarafında olmalıdır. HasSAViyetli günlerdeyiz. Herkes sulh ve barış içinde yaşabilmeli, üzerine ne düşüyorsa onu yerine getirmelidir. Kavgadan hiçbir şey çıkmaz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler