Kut’ül Amere Zaferi Kars’ta Unutulmadı

Kut’ül Amere Zaferi Kars’ta Unutulmadı

Kars Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından I. Dünya Savaşı’nın en önemli zaferlerinden olan ancak tarihin tozlu rafları arasında unutulmaya yüz tutmuş Kut’ül Amere Zaferi’nin 100. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

 

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen anma programına Kars İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Erol Karcı, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Sait Gürek, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programının açılış konuşması Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Selda Özmen tarafından gerçekleştirildi. Ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sema Fırat adlı öğrenci ‘Anadan Şehide Son Veda’ adlı şiiri okurken, bir diğer öğrenci Ahmet Botan Karadeniz de ‘Bayrak’ adlı şiiri seslendirdi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Sait Gürek ise konuşmasında; Kut’ül Amere Zaferi’nin önemine dair açıklamalarda bulundu.

Ardından Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Erol Karcı, ‘Unutulan Zafer Kut’ül Amere’ adlı konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tuğba Akıncı ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor’ şiirini okuması ardından, katılımcılara ‘Kut’ül Amere’ ile ilgili kısa belgesel gösterimi sunuldu.

Kars Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Kut’ül Amere’ ile ilgili kısa belgesel gösterimi ile sona erdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler