KÜTÜPHANEDE TİYATRO ÇALIŞMALARI

KÜTÜPHANEDE TİYATRO ÇALIŞMALARI

KÜTÜPHANEDE TİYATRO ÇALIŞMALARI

KÜTÜPHANEDE TİYATRO ÇALIŞMALARI

  Kars’ta Halk Eğitim Merkezi’nin akşam saatlerinde kapanmasıyla tiyatro gönüllüleri prova çalışmalarını kütüphanede sürdürüyorlar.

  Geçtiğimiz yıla kadar Kars Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kars Sanat Merkezi 29 Mart Yerel Seçimlerin ardından Halk Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi. Bu devirle birlikte akşam saatlerinde yapılan tiyatro çalışmalarına kısıtlama getirildi. Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki salon akşam saatlerinde kapatılınca tiyatro gönüllüleri de farklı arayışlar içine girdiler. İçlerinde bir çok meslek gruplarından memurların bulunduğu tiyatro gönüllüleri mesai bitimine denk gelen çalışmaları bu defa kütüphanede sürdürmeye başladılar.

  Çağdaş Yaşam Prof. Dr. Jale Baysal Kütüphanesi’ndeki tiyatro çalışmaları ortaya da ilginç görüntüler çıkardı. Çevreden geçenler içeride ne olup bittiğini anlamaya çalışırken bir yandan da tiyatro çalışmasına katılanları kutlamadan da geçemiyorlar.

  Gün boyu öğrencilerin ve vatandaşların kitap okumak için uğradığı kütüphanenin kapanış saatinden sonra devam eden tiyatro çalışmaları ilgiyle izleniyor.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler