Kuyucuk Kuş Cenneti için kırmızı alarm

Kuyucuk Kuş Cenneti için kırmızı alarm

Gazeteci Bedir Altunok'un objektifinden tüm dünyaya servis edilen Kuyucuk Kuş Cenneti Bataklığa döndü haberinin ardından gölün kurtarılması için kırmızı alarm verildi.

Kuyucuk Kuş Cenneti için kırmızı alarm

Gazeteci Bedir Altunok’un objektifinden tüm dünyaya servis edilen Kuyucuk Kuş Cenneti Bataklığa döndü haberinin ardından gölün kurtarılması için kırmızı alarm verildi. İlgili kurumlar ve KuzeyDoğa derneği yetkililerinin de katıldığı toplantıda gölün yeniden hayata döndürülmesi ve kuşların tüm güzelliklerini sunabilmesi için ilgili tüm kurumlar kendi alanlarında acil eylem planı hazırlayacaklar.

Kars’ın Arpaçay ilçesi sınırları içinde yer alan, 232 kuş türüne ev sahipliği yapan fakat gerekli önlemlerin alınmaması, ilgisiz kalınması, gölü besleyen suların değişik şekillerde kullanılması veda küresel ısınmanın da etkisiyle tamamen kuruyan Kuyucuk Kuş Cenneti’nin kurtarılması için Mali Sulak Alan Komisyonu olağan bir toplantı düzenledi.

Mali Sulak Alan Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Musa Evin Başkanlığında Valilik Kar Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda; son günlerde gerek yerel gerek ulusal basında çıkan “Kuyucuk Gölü Kuruyor, Bataklığa Dönüşüyor” haberleri üzerine bir değerlendirme yapıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda şu karar alındı:

“İlimiz Mahalli Sulak Alan Komisyonu, bir alt komisyon oluşturulmasına ve bu komisyonun yerinde yapacağı çalışmalar sonucunda gölün kuruma sebeplerinin araştırılıp rapor halinde Mahalli Sulak Alan Komisyonu’na sunmalarına karar verilmiştir. Alt komisyonun yapacağı arazi araştırmaları sonucu oluşturacakları raporun komisyona sunulması neticesinde bir değerlendirme yapılarak, gölün kurumasını önlemek için çözüm tedbirleri Mahalli Sulak Alan Komisyonunca oluşturulacaktır.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler