Lazoğlu, “Acil sağlık çalışanları cansiperane hizmet veriyor”

Lazoğlu, “Acil sağlık çalışanları cansiperane hizmet veriyor”

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası sebebiyle 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti.

Volkan KARABAĞ

Lazoğlu ve ekibi, ziyaret kapsamında Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli personelle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve verilen hizmetleri yerinde inceledi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Lazoğlu, hafta dolayısıyla 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ziyaret ettiklerini de belirterek, personele yönelik eğitim çalışmalarının başlatılmış olduğunu da hatırlatarak, farkındalık yaratmak üzere stantlar açıldığını söyledi.

Lazoğlu; yaptığı açıklamada; “İl genelinde acil sağlık hizmeti veren personelimiz, vatandaşın yardıma en fazla ihtiyaç duyduğu anlarda, hemen yanı başında olurlar. Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, vatandaşımıza sıcak bir tebessüm ile ellerini uzatanların, umutlarımızın tükendiği yerde umut olanların, kar, kış, yağmur, çamur, gece, gündüz, bayram, tatil nedir bilmeden görev yaparak sevgiyi ve saygıyı fazlası ile hak eden kahramanların haftasıdır. Can kurtarmak adına cansiperane mücadele veren bütün Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kutlu olsun.” dedi.

Her yıl 1-7 Aralık tarihleri “Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” yani hayat ile ölüm arasındaki o ince çizgi üzerinde görev yapanların haftası olarak kutlanmakta olduğunu da hatırlatan Lazoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Acil Sağlık Hizmetleri, yurt genelinde şehir merkezlerinden, en uç noktalardaki köylere kadar uzanan çok büyük bir hizmettir.

Acil Sağlık Hizmetlerinin amacı; acil sağlık hizmeti ihtiyacı oluşan herkese, günün 24 saatinde, ücretsiz olarak 112 acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede ulaşmak, hasta ya da yaralıya olay yerinde gerekli tıbbi müdahaleyi yapmak ve ihtiyaç halinde en uygun sağlık merkezine, ulaştırmaktır.

Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde, hasta ve yaralılara her türlü coğrafi ve iklim şartlarında en kısa sürede ulaşabilmek amacıyla özel olarak dizayn edilmiş tam donanımlı acil yardım ambulanslarına ek olarak hava ambulansları (uçak ve helikopter), deniz ambulansları, palet takılabilen ambulanslar, 4 yaralı taşıyan ambulanslar, yoğun bakım ve obez ambulansları ile motosiklet ambulansları da hizmet vermektedir. 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin etkin ve en kısa sürede verilebilmesi için vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekmektedir.

112’yi arayan kişilerin, hasta/yaralının konumuna dair adres bilgilerini doğru vermesi, trafikteki diğer sürücülerin, ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde, ambulansların geçiş önceliğine riayet ederek ambulansa yol vermesi vakaya ulaşım süresinin kısaltılması açısından hayati derecede önemlidir. Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından gereksiz yere meşgul edilmesi, zaman ve işgücü kaybına yol açmakta, daha da önemlisi gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve yaralılara ulaşmayı geciktirmektedir. 112 Acil Çağrı Hattının kullanılması konusunda, 7’den 70’e Acil Kültürü’nün oluşması sistemimizin en temel ihtiyacıdır. Unutmayalım ki, herkes bir gün 112 Acil Çağrı Hattını aramaya ihtiyaç duyabilecektir.”

lazoglu,-“acil-saglik-calisanlari-cansiperane-hizmet-veriyor”-(1).jpeglazoglu,-“acil-saglik-calisanlari-cansiperane-hizmet-veriyor”-(2).jpeglazoglu,-“acil-saglik-calisanlari-cansiperane-hizmet-veriyor”-(3).jpeg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler