Lice Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Lice Şehitleri Memleketlerine Uğurlandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen 5 askerden 4’ünün naaşı, düzenlenen uğurlama töreninin ardından memleketlerine gönderildi.

Lice ilçesi Gömtepe mevkiinde, dün PKK’lı teröristler tarafından operasyona çıkan askerlere uzun namlulu silah ve roketatarla yapılan saldırıda astsubay Ender Fatih Yılmaz ile uzman çavuşlar Uğur Kartal, Özkan Bilgiç, Mustafa Eser ve Onur Alkan şehit düşmüştü. Şehitlerden uzman çavuşlar Uğur Kartal, Özkan Bilgiç, Mustafa Eser ve Onur Alkan için uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit yakınları katıldı. 

Şehitlerin naaşlarının alana getirilmesi ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup, şehitlerin özgeçmişleri okundu. Birlik adına konuşma yapan Yüzbaşı Halef Çelikkollu, son dönemde bölücü terör örgütünün Türkiye’nin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Çelikkollu, "Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz” dedi.
Tören şehitlerin ruhlarına dua edilmesiyle sona erdi.
Törenin ardından şehit uzman çavuşlar Özkan Bilgiç’in naaşı Denizli’ye, Onur Alkan’ın naaşı Sivas’a, Mustafa Eser’in naaşı İzmir’e, Uğur Kartal’ın naaşı ise Kahramanmaraş’a gönderildi.
Aynı saldırıda şehit olan astsubay Ender Fatih Yılmaz naaşının ise otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılacak tören ile memleketine uğurlanacağı kaydedildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler