'Lider Çocuk Tarım Kampı'

'Lider Çocuk Tarım Kampı'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek ama

'Lider Çocuk Tarım Kampı'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik projesi gerçekleştirildi.

“Lider Çocuk Tarım Kampı” Projesinin Kars’taki uygulaması 07-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapıldı. Etkinlik programı çerçevesinde ilk gün İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde “Tarım Nasıl Başladı? Neden Önemli?” konulu sinevizyon gösterisi gerçekleştirip bitki yetiştirme, doğal kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilirliği ile ilgili çocuklar bilgilendirildi. Gıda Mühendisleri gözetiminde ekmek fırınları gezilerek ekmeğin nasıl yapıldığı görüldü.

İkinci gün Kağızman elma, kayısı bahçelerine ve seralara gezi düzenlendi. Etkinliğin üçüncü gününde Kaşar Üretim Tesisi ve Kaz çiftliği ziyaret edildi. Kampın dördüncü günü Sarıkamış İlçesinde orman ve fidanlık gezisi yapıldı, sonrasında Selim İlçesinde Doğu Anadolu Projesi kapsamında yapılan büyükbaş işletmesi gezildi.

Kampın son gününde öğrencilerin neler öğrendikleri üzerine beyin jimnastiği yapıldı. Bunun sonrasında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün tarafından çocuklara katılım sertifikası ve çeşitli hediyeler verildi. Düzgün, “Yapılan etkinlikler çerçevesinde çocuklarımız tarım ve hayvancılığı yakından tanıyarak, sektör hakkında daha geniş bilgi sahibi olup, yapılan uygulamalı eğitim ve teknik geziler sayesinde, yedikleri gıdaların ve çevrelerindeki birçok şeyin daha bilinçli olarak farkına vardılar.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler