Lise Öğrencileri ARÜ'ye Hayran Kaldı

Lise Öğrencileri ARÜ'ye Hayran Kaldı

Damal Şehit Piyade Asteğmen Yılmaz Kaan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, gezdikleri Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi’ne hayran kaldı.

ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından dün organize edilen ziyaret programında öğrenciler fakülte binalarını, konferans salonlarını, akıllı sınıfları, amfileri, derslikleri ve merkezi laboratuvarını gezdi. ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nı yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler akademisyenlerden de bölümler hakkında çeşitli bilgiler aldı.

Ziyaret programı İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Nazım Hikmet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı ile başladı. ARÜ hakkında genel bilgiler veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, sözlerinin devamında Mühendislik Fakültesi ve bölümleri hakkında bilgiler verdi. Şu an Mühendislik Fakültesi’nin iki bölümü bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, “Önümüzdeki yıllarda inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerini açmayı ve eğitim vermeyi düşünüyoruz.” dedi. Ayrıca Prof. Dr. Kılıç Gıda ve Çevre mühendisliği bölümlerinin mezunlarının kamu da ve özel sektörde geniş iş imkanlına sahip olduğunu belirtti.
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu hakkında İSE Yrd. Doç. Dr. Nurcan Erbil misafir öğrencilere bilgiler verdi. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nun Sağlık Yönetimi Bölümü’ne bu sene ilk öğrencilerini alacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Erbil, bölüme Türkçe-Matematik-1 puanı ile öğrenci alımı yapılacağını ifade etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) hakkında Yrd. Doç. Dr. Arzu Kılıç bilgiler verdi. Yrd. Dr. Kılıç İİBF’de birinci sınıfta öğrencilerin Eşit Ağırlıklı Programlar’a yerleştirildiğini, ikinci sınıfta ise bölüm seçme şansı sunulduğunu belirtti. Öğrencilere ikinci bir tercih şansı sunan bu sistemin Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında ilk kez ARÜ’nün uyguladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kılıç, önümüzdeki sene İİBF bünyesinde yeni bölümlerin açılacağını belirtti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hakkında ise Yrd. Doç. Dr. Talha Murathan bilgiler verdi. BESYO’da şu an 250’ye yakın öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Murathan, iki yıl sonraki hedefin 600 öğrenci olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Murathan, BESYO öğrencisi olabilmek için Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanı yanı sıra milli sporcu olmanın büyük avantaj yarattığını belirtti.
Prof. Dr. Roin Kavrelışvıli İBEF bölümleri ve akademik kadrosu hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tanıttı. Gürcü alfabesinin çok farklı olduğunu ifade eten Prof. Dr. Kavrelışvıli, Türkiye’de özellikle Ardahan’da Gürcüce bilen personel ihtiyacının çok fazla olduğuna dikkat çekti. Program öğrenci kulüp başkanlarının, kulüp faaliyetlerini ve ARÜ’deki öğrencilerin yaşamlarını anlatmalarının ardından tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler