'Lojistik Merkez Kars’a Yapılacak'

'Lojistik Merkez Kars’a Yapılacak'

Milletvekili Arslan: “Lojistik Merkezin, Kars Sanayi Bölgesi'nin yanında bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapılması ile ilgili karar alınarak, Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından etütler yapıldı ve uygulama projesinin hazırlanması için de 19 Eyl

Arslan: Lojistik Merkez Kars’a Yapılacak

Milletvekili Arslan: “Lojistik Merkezin, Kars Sanayi Bölgesi’nin yanında bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde yapılması ile ilgili karar alınarak, Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından etütler yapıldı ve uygulama projesinin hazırlanması için de 19 Eylül’de ihaleye çıktı.”dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, partisinin Kars İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, kamuoyunun merakla beklediği Lojistik Merkezin Kars’a mı yoksa Erzurum’a mı kurulacağı dedikodularına açıklık getirdi.

Arslan, burada yaptığı konuşmada Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin uluslararası bir proje olduğunun da altını çizerek, projenin büyüklüğü nedeniyle bitirilmesinin biraz zaman aldığını söyledi.kha

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesine bağlı ve eş zamanlı olarak Kars Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilmesi planlanan Lojistik Merkezinin aynı yere yapılacağını bir kez daha yineledi.kha

Kars kamuoyunda halen daha, “Lojistik Merkez Erzurum’a gitti” şeklinde söylentilerin gündemde olmasına üzüldüğünü de belirten Milletvekili Arslan, 8 Ocak 2011’de Genel Müdür iken o günkü Başbakanımız şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kars2da miting meydanında açıkladığı gibi Lojik Merkezinin yatırım programına alındığını hatırlattı.

Şuan Lojistik Merkezinin Kars Sanayi Bölgesi’nin yanında bulunan 2. Organize Sanayi bölgesinde yapılması ile ilgili kararın alınmış olduğunun bir kez daha altını çizen Arslan: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan, 14 Mart 2014’te Kars’a geldiğinde milletvekilimiz Yunus Kılıç ve hemşehrilerimiz  ile birlikte bu sahayı gezdik. Demir Yolları Genel Müdürlüğü de bölgeye gelerek etütlerini yaptı ve uygulama projesi hazırlamak için 19 Eylül’de ihaleye çıktı. 18 tane firmadan teklif alındı. Bu işi bilenler bilir ihaleyi en ucuz fiyatı veren firmaya verirseniz iş elinizde patlayabilir. Öyle yapılmıyor, 18 firma içerisinden en yüksek puan alan ilk 10 firma belirlenecek. Onlarda yeterli değilse, kaç firma yeterli olursa sadece onların fiyatları açılacak ki iş güçlü bir firmaya yaptırılsın. Şuan o teknik incelemeler yapılıyor. En yüksek yeterliliğe sahip ilk 10 firma belirlenecek ve onların fiyatı açıklanacak. Uygulama projesi hazırlanacak ve hemen arkasından da lojistik merkezinin yapımına başlanacak.” dedi. kha

LOJİSTİK MERKEZ BAŞKA NEYİ KAPSIYOR!

Lojistik Merkezin Kars için önemine de değinen Arslan, şuan itibariyle mevcut tren garının içinde bulunan yükleme ve boşaltma depoları ve ilgili birimlerin söz konusu bölgede yapılacak olan lojistik merkezinin olduğu yere taşınacağını da açıkladı.

Dolayısıyla yükleme boşaltma türü gibi işlerin de orada yapılacağını açıklayan Arslan konuşmasında: “Kars İl Merkezi yükleme boşaltmaya bağlı olarak kömürün tozundan kurtulacak. Bakü-Tiflis-Kars Projesiyle Kars’a gelen hızlı tren ile birlikte daha modern bir gar olacak. Onun da projesi hazır ve ihalesi Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi  kapsamında yapılmış durumda ve yakında başlanacak.

YAPILANLARI HER KESE ANLATIN

Kars’ta genel seçimlerde de görüldüğü gibi yüzde 57 oranında bir muhalefet var. Ne yazık ki Kars muhalefeti, Kars’a bir şey yapılmasın istiyor ki sıra kendi partilerine gelsin. Ama genel seçimde yüzde 43 oy veren veya yüzde 43 oyu almak için uğraşan ve alan siz AK Partililer, lütfen sahada bunları herkese iyi anlatın.

KARS İL GENELİNDE BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRMEKTEYİZ

Sadece o değil birçok proje yapıyoruz. kha Sarıkamış’ta Kağızman’da, Selim’de, Arpaçay’da, Susuz’da, Akyaka’da, Digor’da, Dağpınar’da gerçekten hepsinde o kadar çok proje yapılıyor ki, o kadar çok proje kovalıyoruz ki bütün bunların sebebi sizlersiniz. Siz AK Parti ailesi olarak güçlü durdukça, Ak Parti Hükümetleri bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde devam ettikçe daha çok yatırım gelecek. Kars’ı ve Türkiye’yi daha iyi günler beklediğini herkes biliyor. İşte herkes bildiği için gerek içimizde gerek dışarıda Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini, dünyada söz sahibi olmasını istemeyenler her türlü oyunu yapıyorlar. Bundan sonrada yapacaklardır. Allah’ın izniyle biz bunun üstesinden de geliriz. Hiç şüphe yok. Ama bilin ki, yeni oyunlar olacaktır. Onlar yeni oyunlar keşfettikçe, biz bizim başımıza örmek istedikleri çorapları, onların başına geçireceğiz ve daha güçlenip daha da büyüyeceğiz. Bunun olmasa olmazı AK Parti teşkilatlarıdır. Herkes aldığı görev çerçevesinde, biz kendi görevimizde, teşkilatlar kendi görevlerinde, belediye başkanları kendi görevlerinde, encümenlerimiz kendi aldıkları görev çerçevesinde en iyisini yapmaya çalışacak. Sizlerin hizmetinde olmaya devam edecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler