Lösemili Yusuf Ali için Ardahan seferber oldu

Lösemili Yusuf Ali için Ardahan seferber oldu

Ardahan'da 3.5 yaşındaki lösemi hastası Yusuf Ali Gökçe’ye uygun ilik bulunması için kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Yaklaşık 3 ay önce ailesi tarafından İstanbul’da hastaneye götürülen Yusuf Ali Gökçe’ye lösemi tanısı konuldu.

Melike- Engin Gökçe çiftinin tek çocukları olan Yusuf Ali Gökçe, yapılan tetkiklerin ardından Lösemi teşhisi ile tedavi altına alındı. İlik nakli yapılması gereken Yusuf Ali Gökçe, tedaviye alınarak kemoterapi uygulanmaya başlandı.
Ailesi tarafından, sosyal medyada başlayan kök hücre çağrısına Ardahanlılar duyarsız kalmadı. Kök hücre çağrısı, Türk Kızılayı işbirliği ile kampanyaya dönüştü. Kongre Caddesi'nde bulunan Kızılay Kan Merkezinde gerçekleştirilen kan ve kök hücre kampanyasına büyük ilgi oldu. Ardahanlıların yanı sıra Ardahan Valiliği personeli, Ardahan Belediyesi personeli, asker, polis ve öğrenciler, Yusuf Ali Gökçe için kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Erzurum Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçı Kazanım personeli Yuşa Karataşlıoğlu, "Kök hücre nakli için uygun doneron araştırması için ilk safhası. Burada örnek numune alınacak. Valilik, STK ve Ardahan Kızılayı ile birlikte bu çalışmayı yaptık. Siviliyle, askeriyle, polisiyle öğrencisi, yaşlısı genciyle yapılan bir organizasyon. İnşallah Yusuf Ali kardeşimiz için numune bulunacaktır. Bulunmaması durumunda alınan belki bir Ayşe, yada Ahmet, Mehmet isimli bir arkadaş için uygun done bulunur. Bu şeklide bu kitle toplandı uyandı.’’

Ünal Odabaşı, “Yusuf’a umut olmak için buradayız. Lösemili hastamız olan Yusuf’a inşallah Kök hücremiz ve yapacağımız bu yardımla bir umut ışığı oluruz diye düşünüyorum. Bunda da başaracağız ve yaşama tutunmasını sağlayacağız. Ardahan tabi tümüyle seferber oldu, Yusuf’u kurtarmak için buradayız ve bunu da başaracağız” dedi.
Yusuf Ali Gökçe’nin dedesi Yusuf Gökçe, "Bizim Ardahanlı hemşerilerimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Bizimle çok ilgilendiler. Mesele sadece Yusuf Ali değil Yusuf Ali Gökçe’nin durumunda olan bütün hastalarımız için Ardahanlı tek yürek oldu. Bizi yalnız bırakmayan herkesle gurur duyuyoruz" dedi.

ardahanda-3.5-yasindaki-losemi-hastasi-yusuf-ali-gokce’ye-uygun-ilik-bulunmasi-icin-kan-bagisi-kampanyasi-baslatildi.--(1).jpgardahanda-3.5-yasindaki-losemi-hastasi-yusuf-ali-gokce’ye-uygun-ilik-bulunmasi-icin-kan-bagisi-kampanyasi-baslatildi.--(2).jpgardahanda-3.5-yasindaki-losemi-hastasi-yusuf-ali-gokce’ye-uygun-ilik-bulunmasi-icin-kan-bagisi-kampanyasi-baslatildi.--(3).jpgardahanda-3.5-yasindaki-losemi-hastasi-yusuf-ali-gokce’ye-uygun-ilik-bulunmasi-icin-kan-bagisi-kampanyasi-baslatildi.--(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler