Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Victor Matis, Rektör Kapu’yu ziyaret etti

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Victor Matis, Rektör Kapu’yu ziyaret etti

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Victor Matis ve beraberindeki heyet Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’yu ziyaret etti.

Tacettin DURMUŞ

Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin tarihten gelen güçlü bağların olduğu ve kültürel yakınlıkların müzakere edildiği görüşmede, iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek olan akademik ve kültürel konularda işbirliği çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Türkler ile Macarların ortak tarihe sahip olduğunu, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin de örnek gösterilebilecek kadar çok iyi seviyede olduğunu dile getiren Büyükelçi Matis, bu ilişkileri akademik anlamda da sürdürmek ve geliştirmek yönünde çalışmaların yapılabileceğini söyledi. Ziyarette, Macaristan’da ki Üniversiteler ile Kafkas Üniversitesi arasında başta Erasmus olmak üzere, birçok alanda öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları hakkında ön görüşmeler yapıldı. 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu da iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel geçmişin Macaristan’la ilişkilerin önemli bir boyutunu oluşturduğunu belirtti. Rektör Kapu iki ülke arasında yapılacak her türlü işbirliğine Kafkas Üniversitesi olarak katkı sağlayacaklarını da ifade etti.

Bu kapsamda gelecek aylar içerisinde her iki ülkenin ortak tarihi mirasının konuşulacağı ve Kafkas Üniversitesinin ev sahipliğini yapacağı Türkiye - Macaristan Ortak Tarihi ile ilgili bir konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı.

macaristan’in-ankara-buyukelcisi-victor-matis,-rektor-kapu’yu-ziyaret-etti-(1).jpgmacaristan’in-ankara-buyukelcisi-victor-matis,-rektor-kapu’yu-ziyaret-etti-(2).jpgmacaristan’in-ankara-buyukelcisi-victor-matis,-rektor-kapu’yu-ziyaret-etti-(4).jpgmacaristan’in-ankara-buyukelcisi-victor-matis,-rektor-kapu’yu-ziyaret-etti-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler