Madde Bağımlılığı ve Kötü Alışkanlıklar

Madde Bağımlılığı ve Kötü Alışkanlıklar

SARIKAMIŞ'TA ÖĞRENCİLERE ” MADDE BAĞIMLILIĞI VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR” KONULU SEMİNER VERİLDİ

Madde Bağımlılığı ve Kötü Alışkanlıklar

SARIKAMIŞ’TA ÖĞRENCİLERE ” MADDE BAĞIMLILIĞI VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR” KONULU SEMİNER VERİLDİ

Kars Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl fiziksel alışkanlığa özendirmek amacıyla kutlanan "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Toplum Sağlık Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik” Madde Bağımlılığı ve Kötü Alışkanlıklar” konusunda seminer verildi.

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen seminere, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, Nüfus Müdürü Temel Doğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Enis, Dr. Mesut Başkan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, burada yaptığı konuşmada hafta boyunca sportif etkinliklerin yanı sıra bu tür seminerlerle genç nesilleri bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ve daha sağlıklı bir toplum oluşmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Sarıkamış’ta son yıllarda çocuklara ve gençlere yönelik birçok projeyi hayata geçirerek sportif imkanlar sunduklarını belirten Koçak, ”Biz istiyoruz’ ki gençlerimiz sigara, içki ve benzeri kötü alışkanlardan uzak dursun, sporla, doğayla daha çok iç içe olsun. Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz olarak, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi, kayak ve birçok branşta kurslar düzenleyerek eğitim veriyoruz. Bütün gençlerimize kapımız açık, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutarsak toplumumuz o denli sağlıklı olur” diye konuştu.

Dr. Mesut Başkan’da, slayt gösterimi eşliğinde öğrencileri bilgilendirerek, İnsanın sağlıklı, başarılı ve mutlu olabilmesi için, beden ve ruh sağlığının her türlü zararlılardan korunması gerektiğini belirtti.

İnsanların kötü alışkanlıklar sayesinde kendi elleri ile hem sağlıklarını hem de özgürlüklerini yok ettiğinin altını çizen Başkan, ”Zararlı alışkanlıkların başında sigara, alkol, uyuşturucu madde gelir. Ülkemizde, sigara, alkol, uçucu ve uyuşturucu madde kullanımı maalesef son yıllarda artmaya başladı.. Bu maddeler bağımlılık yaparlar. Bağımlılığın fert ve toplum için zararı vardır. Gençler bu bağlamda risk altındadır. Zararın önlenmesi ancak tüm toplumun bilgilendirilmesi ile mümkündür” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler