Magandalardan Fidanlara Saldırı!

Magandalardan Fidanlara Saldırı!

Ardahan’da kimliği belirsiz kişiler, aydınlatma lambalarından sonra bu kez de Kür Kale parkında yeni dikilen fidanlara zarar vermeye başladı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ardahan Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi kapsamında Kura nehri boyunca parkların yeşillendirilmesi için dikilen fidan ve etrafına yapılan ışıklandırma lambalarının kırılmasının yasal olarak suç teşkil ederken, diğer taraftan da vatandaşın hakkına saygısızlık ve gasp olarak değerlendirdi.

Köksoy, Parkların Belediyeler tarafından yapıldıktan sonra bölgede yaşayan herkesin ortak malı olarak kullanıldığını belirterek, Parkların etrafında oturan mahalle sakinlerinin bu tür olaylarda hiç vakit kaybetmeden polise ya da zabıtamıza haber vermelerini istedi.

Köksoy, ’’Bu tür çirkin davranışları kimler hangi amaçla yapıyor bilemiyoruz. Parklarda dikilen fidan, oturma grupları, banklar, çöp kovaları ve aydınlatma gibi park malzemelerinin vatandaşlar tarafından düzgün ve özenli bir şekilde kullanılmasını istiyoruz. Vatandaşların kendileri ve çocukları için özenle yapılmış bu parkların, kendi bahçelerindeki evlerindeki malzemeleri kullandığı şekilde özenle kullanmalı.’’ şeklinde Konuştu.

Köksoy, ’’Bu tür olaylar milli servetin heba olması demektir. Konuyla ilgili tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması büyük önem arz etmektedir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler