"Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır" Sözü Kars'ta Gerçek Oldu

"Mart Kapıdan Baktırır, Kazma Kürek Yaktırır" Sözü Kars'ta Gerçek Oldu

Kars’ta bahar havası yerini yeniden kar yağışına bıraktı. Sabaha doğru yağan kar etrafı beyaza bürüdü.

Kars’ta vatandaşlar dört mevsimi birarada yaşıyor. Bahar havasının yaşandığı kentte Mart ayıyla birlikte yağmur ve kar da etkili oldu. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar kar sürprizi ile karşılaştı. Kar altında yürüyen vatandaşların şaşkınlıkları ise dikkat çekti. 

Kars’a kışın yeniden geldiğini ifade eden Karslılar, "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" sözünü hatırlattı. Vatandaşlar "Mart ayı dert ayı diyerek" Mart’ta kar yağışının normal olduğunu belirtti.

Kars’ta kar yağışının özelikle yüksek kesimlerde etkili olacağı öğrenildi.

mart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(1).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(2).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(3).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(4).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(5).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(6).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(7).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(8).jpgmart-kapidan-baktirir,-kazma-kurek-yaktirir-sozu-karsta-gercek-oldu-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler