Mazlumağa Hamamı 3'üncü etap restorasyon çalışmaları başladı

Mazlumağa Hamamı 3'üncü etap restorasyon çalışmaları başladı

“Tarihi Dokunun Korunması Projesi” kapsamında Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Mazlumağa Hamamının turizme kazandırılması projesi kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finans sağlanmasıyla proje tüm hızıyla devam ediyor.

“Tarihi Dokunun Korunması Projesi” kapsamında Kars Valiliği, Kültür Turizm ve Altyapı Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı (KARTAB) koordinesinde yürütülen restorasyon çalışması kapsamında hamamın 2’nci etap restorasyonunun ardından 3’ncü etap çalışması da yeniden başlatıldı.

Orjinal haline dönüştürülerek turizme kazandırılacak olan tarihi Mazlumağa hamamında 3’ncü etap projesi Kars İl Özel İdaresi tarafından 2 milyon 301 bin 563 lira 62 kuruş bedelle ihalesi edildi.

Dikdörtgen planlı ve düzgün kesme bazalt taşından yapılan Mazlumağa Hamamının iç mekanlarındaki sağır kemerler ve niş süslemeleri ile nakış edilmiş binayı kendi tarihi dokusuna uygun hale getirilecek. 2017 yılı sonlarına doğru da 1'nci etap Restorasyon çalışmalarını tamamlanmıştı. 2018 yılında 2’inci etap çalışmları da tamamlanan tarihi hamam 3’üncü etap çalışmaları da önceki gün itibariyle start aldı.

Tarihi Mazlumağa Hamamının 2021 yılında tamamlanarak turizme kazandırılması öngörülüyor.

mazlumaga-hamami-3uncu-etap-restorasyon-calismalari-basladi-(1).jpgmazlumaga-hamami-3uncu-etap-restorasyon-calismalari-basladi-(2).jpgmazlumaga-hamami-3uncu-etap-restorasyon-calismalari-basladi-(4).jpgmazlumaga-hamami-3uncu-etap-restorasyon-calismalari-basladi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler