MEB'den Bilim Şenlikleri ve Fuarlarına Destek!

MEB'den Bilim Şenlikleri ve Fuarlarına Destek!

KARS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI OSMAN URLUNÇ; “PROJEDEN 24 OKUL DESTEK ALIYOR”

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği’ protokolüyle okullara Milli Eğitim Bakanlığı’nca 5 bin TL. deste veriyor. 

Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, Kars’ta 9 lise ve 15 orta okulunun ‘Bilim şenlikleri ve Bilim fuarları’ düzenlediğini, bu okulların 5 bin TL. destek aldığını belirtti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç, “Her yıl yapıldığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan‘Eğitimde işbirliği’ protokolü bu kapsamda bilim kültürünün geliştirilmesi adına, yaygınlaştırılması amacı ile okullarımızda bilim şenlikleri ve fuarları düzenleniyor” dedi.

Urlunç, “Bu yılda bu çalışmalarımız yapılıyor. 9 lisemizde bilim fuarı, 15 orta okulumuzda da bilim şenliği yapılmaktadır. Bakanlığımız bu konuyu önemsiyor. Biz önemsiyoruz. Bilim şenliği ve bilim fuarları düzenleyen okullarımıza Bakanlığımız 5 bin TL. yardımda bulunuyor. Şuana kadar okullarımız bize başvuru yaptılar. Hatta bazıları hazırlıklarını tamamladılar. Bizlerde Milli Eğitim olarak bütün bütün açılışlarda en etkin şekilde katılım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kars’ta Bilim Şenlikleri ve Bilim Fuarları’projesinden 9 lise, 15 orta okul olmak üzere toplam 24 okul projelerden yararlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK’ın ortaklaşa hayata geçirdiği proje ile bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, çocukları bilime yönlendirmek, alıştırmak, amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için maddi kaynak sağlıyor. iha

Önceki ve Sonraki Haberler