MEB'den TEOG açıklaması! TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

MEB'den TEOG açıklaması! TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG sınavın soru ve cevaplarını içeren videolar, "www.eba.gov.tr" adresinde yayınlandı. MEB 1.2 milyon öğrencinin katıldığı TEOG sınavlarının sorunsuz geçtiğini açıkladı. Açıklamada, mazeret sınavlarının 17-18 Aralıkta yapılacağı duyuruldu.

TEOG sınav sonuçları için heyecan dorukta. Merakla beklenen TEOG sınav sonuçları E-okul üzerinden duyurulacak. TEOG açıklandığı zaman Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul üzerinden kontrol edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığından (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 23-24 Kasım'daki 1. dönem merkezi ortak sınavlarının sorunsuz gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ortak sınavların, yurtiçinde 970 sınav merkezinde 16 bin 235 okul/binada, 93 bin 342 sınav salonunda 1 milyon 190 bin 4 öğrenciye, yurtdışında ise 7 ülkedeki 14 sınav merkezinde, 21 okul/binada, 72 sınav salonunda 822 öğrenciye uygulandığı belirtildi.

Engellerinden dolayı 10 bin 645 kişinin tek kişilik salonda sınava alındığı bildirilen açıklamada, bu öğrencilere 15 dakika ek süre kullandırıldığı belirtildi.

TEOG sınavın soru ve cevaplarını içeren videolar, saat 14.00'ten itibaren "www.eba.gov.tr" adresinde yayınlanmaya başladı. Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait merkezi ortak sınav soru ve cevapları yazılı olarak, çözümleri de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolarda yer alıyor.

Öğrenciler, tüm sınavlara ait soru ve cevaplara pdf ortamında yazılı olarak yine aynı saatte "www.eba.gov.tr" ve "odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden erişebilecek.

Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait videolar saat 14.00'te, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait videolar ise 14.00-18.00 saatleri arasında internet sitesinde yayınlanıyor.

TÜRKÇE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 

MATEMATİK SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORULARI VE CEVAPLARI

FEN BİLİMLERİ SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI

T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI

YABANCI DİL İNGİLİZCE SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI

MAZERET SINAVLARI 17-18 ARALIK'TA

Birinci ve ikinci gün oturumlarına ait soru ve cevap anahtarlarının www.odsgm.meb.gov.trinternet adresinden, soru ve cevapları içeren videoların da Eğitim Bilişim Ağı'nın www.eba.gov.tr adresinden yayımlandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde sadece il merkezlerinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 (beş) iş günü içerisinde e-okul sistemine işleyecektir. Mazeretleri e-okul sistemine işlenmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır. Sınavlarda görev yapan başta öğretmen ve idarecilerimiz olmak üzere bütün görevlileri teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz."

Türk eğitim sistemi içerisinde öğrencilere yönelik olarak daha kaliteli ve daha modern eğitim uygulamalarının verilebilmesi ve bu alanda dünya standartlarının yakalanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son yıllarda internet teknolojileri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan ve hizmete açılmış olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) bu alanda ön plana çıkıyor. Türk eğitim sistemi içerisinde internet teknolojilerinin son derece etkin ve yoğun bir şekilde kullanılmasını temel alan modern bir eğitim hizmetleri anlayışına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik platform üzerinde hizmete açılmış olan bu salan veli bilgilendirme portalı Türkiye genelindeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini kapsamı içerisine alıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde her eğitim ve öğretim yılı içerisinde hem öğrenciler hem de velileri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

 E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
 
Hızla gelişen modern yüzyıl teknolojilerinin yaşamın her alanında sağlamakta olduğu önemli fırsatları ve avantajları Türkiye’de eğitim hizmetleri alanında da kullanmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmete sunuluyor. Her eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilerinin güncel eğitim durumları ve öğrencilik bilgilerinin elektronik platform üzerinden gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi son derece pratik bir kullanım imkanı sunan bir ara yüze sahiptir. Bu şekilde Türkiye genelinde tüm ilköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki milyonlarca öğrencinin velileri tarafından oldukça kolay bir şekilde kullanılabiliyor ve bu şekilde internet kolaylığında öğrencilerin okul durumu bilgilerinin takibi sağlanıyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle Türk eğitim sistemi içerisinde öğrencilerin velilerinin günlük yaşam koşturması çerçevesinde çocuğunun okuluna giderek, tüm öğretmenleri ile çocuğunun son durumu hakkında görüşme gerçekleştirmekte çok önemli bir zamansızlık sorunu yaşamasının olumsuz etkilerini ortadan kaldırıyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde veliler, modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde de yaşamının her alanında internete bulunduğu her yerden erişim sağlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden çocuğunun en son okul durumuna ilişkin olarak hem güncel hem de detaylı bilgiler alabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de her eğitim öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitim yaşamları açısından çok büyük bir önem arz ediyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik platform üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi veliler tarafından öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile kullanılabiliyor. Veliler e-Okul portalı üzerinden not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, alınan dersler, haftalık ders programı, derslere giren öğretmenler, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları ve şube ortalaması gibi eğitim bilgilerinin güncel ve detaylı bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler