Meclis’te Kars Farkı!

Meclis’te Kars Farkı!

Kars kaşarı ve Kağızman Uzun elması meclise damga vurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Şeref Holü’nde milletvekillerinin kayıtları devam ederken, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Dr. Yusuf Selahattin Beyribey’in Kars’a özgü kaşar peyniri ve Kağızman Uzun Elma ikramı yapması alanda büyük yoğunluğa sebep oldu.

Rozet takma işlemleri ardından katılımcılara yöresel ürün ikramında bulunan AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, Kars Kaşar Peyniri ve Kağızman Uzun Elma gibi tatları sergilemenin yanı sıra yine Kars’a özgü Kafkas Ekibi ve yöresel kıyafetlerle Kars’ın tanıtımında meclisteki ilk adımı attı.

Öte yandan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, alanda yoğunluk yaratan katılımcılara kaşar peynirinin ve Kağızman uzun elmasının özelliklerinden ve tarihçesinden bahsetti.

Yusuf Selahattin Beyribey ise, bu ürünlerin Kars için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, Kars ile bütünleşmiş bu ürünlerin tadının başka bir yerde olmadığının hatırlatmasını yaptı.

Vekillerin Kars’a özgü yöresel ürünlerinin ikramlarının yapıldığı haber, başta TRT Haber ve Habertürk olmak üzere birçok ulusal basında yer buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler