Mehmetçiğe Saldırı: 1 Şehit

Mehmetçiğe Saldırı: 1 Şehit

Siirt'in Pervari İlçesinde Meydana Gelen Çatışmada Bir Asker Şehit Oldu, Bir Asker de Yaralandı.

Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen çatışmada bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Edilen bilgiye göre Pervari ilçe girişinde saat 20.30 sularında eskiden güvenlik kontrol noktası olan yerde bir grup silahlı terörist, BTR tabir edilen zırhlı personel taşıyıcıya uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.

Yaralı asker Pervari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askere burada yapılan ilk müdehalenin ardından askeri helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerin durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Şehit olan askerin cenazesi de helikopterle Askeri hasteneye getirildi. Bölgede saldırıyı düzenleyen teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri araca düzenlenen silahlı saldırıda bir askerin şehit olması bir askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bir başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Orgeneral Başbuğ'a gönderdiği telgrafta, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, yaralı asker için acil şifa dileğinde bulundu.

TERHİSİNE 70 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Alınan bilgilere dün akşam Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısın uğrayan Bahtiyar Yalınca şehit oldu. Yalınca'nın şehit haberini 4 çocuk babası Ahmet Yalınca ve anne Hayriye Yalınca'ya dün gece Köseler Köyü'ne giden Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahmut Yürüksoy ile Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Sebahattin Altıntaş verdi.Yakınları Bahtiyar Yalınca'nın terhisine 70 gün kala şehit düştüğünü söyledi. Yalınca'nın cenazesinin bugün askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na getirileceği ve ardından da ikindi namazı sonrası Köseler Köyü'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler