Meleşen kuzular anneleriyle buluştu

Meleşen kuzular anneleriyle buluştu

KOYUNLAR YAVRULARINI SESLERİNDEN TANIYIP, EMZİRİYOR

Meleşen kuzular anneleriyle buluştu

-KOYUNLAR YAVRULARINI SESLERİNDEN TANIYIP, EMZİRİYOR

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Tepecik köyünde havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle erken doğan kuzuların, anneleriyle buluşma anı renkli görüntülere sahne oldu. Koyunların ahırın önüne gelmesiyle birlikte kapılar açılınca hücum eden kuzular koku ve ses yöntemiyle 150 koyun içinde annelerini arıyor. Annelerine kavuşunca da kana kana süt için ardından da dinlenmeye çekiliyorlar.

Hayvancılığın bel kemiği olan Kars’ta koyun ve kuzuların buluşmasıyla aynı zamanda da baharı müjdelemekte. Her yıl Mart ayında doğan kuzular bu yıl havaların ılıman geçmesiyle erken doğdu. Arpaçay ilçesinin Tepecik köyünde erken doğan kuzular günde iki defa anneleriyle buluşturuluyor. Muhtar Tellibey Koçak’ın ahırında gerçekleşen buluşma renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Koyunlar önce ot yedi ardından da ahır önünde beklemeye başladı. Bu bekleme sırasında koyun ve kuzuların meleşmesi ise adeta köyü inletti. Beklenen buluşma vakti gelince de bu muhteşem görüntü ortaya çıktı. Ahırın kapısı açılır açılmaz annelerini bulmak için dışarı fırlayan kuzular sağa-soğa koşmaya başladı. Havaya zıplayan kuzulardan bazıları yere düşerken kısa süre sonra tüm kuzular annelerine kavuştu. Meleşme sesi ve kokuyla kuzularını bulan koyunlar kenara çekilip yavrularının karınlarını doyurdular.

BULUŞMA ANI ÇOÇUKLARI DA SEVİNDİRİYOR

Karnelerini alır almaz ahırın yolunu tutarak kuzulara bakan çocuklar da bu buluşma anına tanıklık ediyor. Kuzuları kucaklarına alıp seven, tüylerini okşayan çocuklar boş vakitlerinin büyük bölümünü ailelerine yardım ederek geçirdikleri söylüyorlar.

MELEŞME SESİNDEN KUZULARINI TANIYORLAR

Muhtar, Tellibey Koçak (62), kuzulara gözleri gibi baktıklarını çünkü onların kendileri için büyük bir gelir kaynağı olduğunu söyledi. Havaların sıcak gitmesiyle bu yıl kuzuların erken doğduğunu belirten Koçak, koyunların kuzularını meleşme sesi ve kokusundan ayır edebildiklerini ve bu buluşma sırasında kısa süre içinde tüm koyunların kuzularını rahatlıkla bulabildiğini ifade etti.  kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler