Melik Köyü´nde Kur´an Kursu Açılışı

Melik Köyü´nde Kur´an Kursu Açılışı

Kars'ın Arpaçay İlçesine bağlı Melikköyü'nde hayırsever vatandaşlarımızdan Sevdekar Yılmaz tarafından yaptırılan Kur'an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Melik Köyü'nde Kur'an Kursu Açılışı

Kars'ın Arpaçay İlçesine bağlı Melikköyü'nde hayırsever vatandaşlarımızdan Sevdekar Yılmaz tarafından yaptırılan Kur'an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, İl Müftüsü Mehmet Genç, Jandarma Komutanı Yzb. Emrah Çelik, Belediye Başkanı Erçetin Altay, savcılar, protokol üyeleri, encümenler, komşu köy muhtarları ve çok sayada vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardandan Kur'an dinletisi ve mevlid okunması ile başlayan açılışta, açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü; açılışı yapılan Kur'an Kursunu yaptıran hayırsever vatandaşımız Sevdekar Yılmaz'a, vermiş oldukları desteklerden dolayı Kaymakam Faruk Erdem'e ve kurumlara teşekkür etti. Faaliyete geçirilen kursun köye ve ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, ilçemiz genelinde başlatılan Kur'an Kursu inşaatları için arsa bağışında bulunan Yalınçayır Mahallesinden Talip Tazegül ve Kakaç Köyünden Beyzade Şimşir isimli vatandaşları yapmış oldukları hayırlı işlerden dolayı tebrik etti. Sonrasında bağışlarda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza plaketleri ve Teşekkürnameleri takdim edildi. Bu kısımda bir konuşma yapan Kaymakam Erdem; açılışını yapmak amacıyla toplanılan kursun ilçemizdeki 9. Kur'an Kursu olduğunu ve hala kurslarımızın nüfusumuza göre istenilen sayıya gelemediğini belirterek, ecdadımızdan miras kalan hayırseverlik kültürünün günümüzde de devam ettiğini görmekten ve böylesi güzel bir vesile ile Melik köylü vatandaşlarımızla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yapılan bu hayır kurumu sayesinde daha nice hayırsever vatan evlatlarının yetişeceğini bilmekten dolayı ayrıca memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Erdem, Devletimizin imkanlar dahilinde il, ilçe, köy ayırt etmeksizin yapılabilecek hizmetler noktasında çalışmalar yapsa da imkanların tükendiği noktada böylesi hayırsever vatandaşlarımızın yardımına ihtiyaç duyulduğunu ve bu noktada bizleri yalnız bırakmayan hayırseverlerimizi gönülden tebrik ettiğini belirtti.

Programın devamında kurs binası gezilerek yerinde incelenirken proje büyük beğeni topladı. Sonrasında sunulan yemek ikramıyla toplu olarak yemek yendi. Vatandaşların yoğun talepleri üzerine yıllardır kaynak yetersizliği nedeniyle susuz olan köyün su sorununun çözüleceği müjdesini veren Kaymakam Erdem, su kaynağının tespit edildiğini ve proje çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.

1.20141001120740..jpg

2-(2).jpg

3.20141001120755..jpg

4.20141001120803..jpg

5.20141001120811..jpg

7.20141001120939..jpg

8.20141001120948..jpg

10.jpg

12.20141001121037..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler