Merhum Gazeteci Öner Daşdelen anıldı

Merhum Gazeteci Öner Daşdelen anıldı

Kars Önder Gazetesi'nin kurucusu, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyetinin 2. Başkanı ve Anadolu Ajansı (A.A) Kars Yurt Muhabiri Öner Daşdelen, ölümünün 2. yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı

 Yeni Mahalle Asri mezarlığındaki anma törenine; Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yücel Sezer, Cemiyet Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, Belediye Meclis Üyesi Yargıç Harmankaya, Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, AK Parti eski İl Başkanı Ramazan Karakelle, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, Yol-İş Sendikası İl Başkanı Ahmet Karabulutlu, 2009 mahalli seçimleri belediye başkan adayı Settar Kaya, Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Vedat Baran, Kars Postası Gazetesi Sahibi Yakup Tan, Kafkas Haber Ajansı (KHA) Genel Müdürü Bedir Altunok, NTV-Haber Türk muhabiri Tacettin Durmuş, Show TV muhabiri Levent Karaçay, Kars Haber Gazetesi Sahibi Gümüşpala Kortağ, Serhat Kars Gazetesi sahibi Fikri Durgun, Hüryurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erbil Hüryurt, İHA Muhabiri Işık Çapanoğlu, Anayurt Gazetesi muhabiri Orhan Alcanoğlu, Önder Gazetesi Editörü İsmail Hakkı Akyıldırım, Turgut Zaman, Himmet Özkaya, Turan Sürmeli, Yücel Harmankaya, Süleyman Başak, Zekeriya İlhan, Muzaffer Kurtoğlu, Can Daşdelen, Namık Kasapoğlu, İsmet Kutlu, Zafer Okşak, Zeki Gençler, Yusuf Taşdemir ve Önder Gazetesi çalışanları katıldı.

 

Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii hocası ve Kars Caferilerinin dini lideri Seyyid Ahmet Erdem’in Kur’an-ı Kerim okumasının ardından bir konuşma yapan KKDGC Başkanı Yücel Sezer, merhum gazeteci Öner Daşdelen’i 1986 yıllarında tanıdığını belirtti.

 

Sezer duygularını şöyle dile getirdi:

“1986 yılından bu yana geçen süre içerisinde devletin birçok üst düzey Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan bunlarla haşır-neşir oldu. Urfa’nın balıklı gölü vardır, maddi ve manevi, ilahi yönü de vardır. Onun ayrı bir manasını bütün Türkiye idrak ediyor. Hatta başka devletlerde de Peygamberler şehri olarak bilirler. Bakıyoruz da Urfa’da balıklı kutsal göl var ama bende burada kabri ziyarete gelenlere baktım bir halının el dokumasıyla yapılan yöresel, bölgesel nakışlarından oluşan insanları görüyorum. Gazetecilerin ağabeyisi var, siyasi kişiler var, belediyeden siyasiler var. Yani her çeşit kesimden güzel güzel insanlar var. Bunlar bir ipek halısı gibi burada gözlerimin önünden geçti ve dedim ki Kars’ta ki bu ipek halıyı, bu renkleri daima saygıyla analım ve birbirimize kenetlenelim. Bu Kars’ın büyük bir değerini ortaya koyar. Bütün Türkiye bunu idrak etmelidir. Hepinize burada içimden saygıyla eğilmek geldi. Müdürümün ölümünün 2. yıldönümüyle onu saygı hürmetle anıyor, önünde eğiliyorum. Bu güzel halının, bu nakışlı insanların, bu değerli başkanların ve diğer işadamları ve gazetecilerin hepsinin yanında hürmetle eğiliyorum. Teşekkür ediyorum ve bizleri onura ettiniz”

 

Daha sonra anma törenine katılanlar Merhum Gazeteci Öner Daşdelen’in mezarına karanfil bırakarak dua ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler