Mersin’den Kars’a Araç Desteği

Mersin’den Kars’a Araç Desteği

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KARS BELEDİYESİ'NE HİBE OLARAK GÖNDERİLEN 4 ARAÇ, TÖRENLE HİZMETE SOKULDU

Mersin’den Kars’a Araç Desteği

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KARS BELEDİYESİ’NE HİBE OLARAK GÖNDERİLEN 4 ARAÇ, TÖRENLE HİZMETE SOKULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kars Belediyesine hibe edilen,1 grayder, 1 kamyon, 1 hasta nakil aracı ve 1 cenaze aracı toplam 4 adet araç, Kars Belediyesi önünde düzenlenen törenle hizmete sokuldu. Kurban kesildi, kurban kanı araçlara sürüldü, dua edildi ve ardından da Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ambulansın şoför koltuğuna oturarak şehir turu yaptı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mersin Büyükşehir Belediyesine bu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Adana’dan da şu anda 3 aracın yola çıktığını diğer bazı belediyelerinde benzer destekleri vereceklerini ifade eden Başkan Karaçanta, Belediyenin araç filosunu genişleterek kentin her noktasına daha hızlı yetişmeyi ve hizmetleri eksiksiz yapmayı planladıklarını belirtti.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E KOCAMAN TEŞEKKÜR

Karaçanta şöyle konuştu:

“Görüldüğü üzere belediyelerde hizmet yapılırken elle verilmeli, dayanışma içerisinde olunmalı. Bizim feryadımıza Mersin Büyükşehir Belediyesi yetişti. Burada basın mensupları aracılığıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocaman beye ve genel sekreterimiz Haluk Tunçsu beye teşekkür ediyorum. Bugün ilk adım olan 1 greyder, 1 kamyon, 1 cenaze aracı ve 1 adet de ambulansı hizmetimize sundular. Bundan sonraki süreç içerisinde Adana Büyükşehir Belediyesi de 1 kamyon 1 greyder 1’de kanalizasyon temizleme aracı tahsis etti. Bugün personellerimiz araçları teslim alacaklar, daha sonra da Manisa ve Isparta belediyelerimizde makine iş fıkrası konusunda bize yardımcı olacaklarının sözünü verdiler. Kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu araçların yapılacak hizmetlerde çok etkin rol oynayacağına inancım tamdır. Sizlerinde bu araçları en iyi şekilde kullanacağınızdan şüphem yok. Umarım hep birlikte el ele vererek, Kars’ı ait olduğu yere taşıyacağız.”

KARS, HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

Karslılara da seslenen Karaçanta, “Değerli hemşehrilerim; benim inandığım bir şey var; Kars,  Karslı, Kars’ta yaşayan herkes çok iyi şeylere layıktır. ‘İyi yaşamaya layık insan topluluğu yeri nere’ diye soracak olursak, bundan emin olun ki ora Kars’tır. Çünkü Kars, bulunduğu coğrafya geneliyle yıllarca savaşlara ev sahipliği yapması nedeniyle ve bin yıllık bir yurt olması nedeniyle, çok önemli bir yere sahiptir. Anadolu'ya yayılan Türk hareketinin başladığı yer Kars’tır. Burada bulunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Karaçanta’nın konuşması sonrasında Kars Belediye Başkan yardımcısı Ferit Yenice, kürsüye gelerek dualar okudu. Belediye personeli ve halkın katılımıyla gerçekleşen tören sonrasında Başkan Karaçanta, hasta nakil aracının şoför koltuğuna oturarak hizmete sokulan araçlar ile şehir turu attı.

Tören programında yer alan müzikli eğlence programı ise Belediye Meclis üyelerinden Hüseyin Bedel’in babasının vefatı nedeniyle gerçekleştirilmedi. Başkan Karaçanta daha sonra cenaze namazına katılmak için tören alanından ekibiyle birlikte ayrıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler