Mert, 23 Nisan’da mezarı başında anıldı

Mert, 23 Nisan’da mezarı başında anıldı

Kars'ta 6 Mart günü kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın, 23 Nisan'da unutulmadı. Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü ve milli eğitim camiası Mert Aydın'ı Asri Mezarlıktaki kabri başında ziyaret ederek Mert'siz 23 Nisan'ın burukluğunu yaşadıkl

Mert, 23 Nisan’da mezarı başında anıldı

Kars’ta 6 Mart günü kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın, 23 Nisan’da unutulmadı. Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü ve milli eğitim camiası Mert Aydın’ı Asri Mezarlıktaki kabri başında ziyaret ederek Mert’siz 23 Nisan’ın burukluğunu yaşadıklarını belirttiler.

Kars’taki 23 kutlamaları valilik önündeki alanda yapıldı. Protokol üyeleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen törenler Mert’in kaçırıldıktan sonra öldürülmesi nedeniyle sönük geçti. Törenlerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, İl Müftüsü Mehmet Genç, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, Milli Eğitim Şube Müdürleri Gökhan Altun, Yener Kaya, Yunus Çelik, Mehmet Tüzen, Metin Mamay, Mert’in okulu Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokul Müdürü Ufuk Aydın ve öğrenciler beyaz ve kırmızı karanfillerle Mert’i mezarı başında ziyaret ettiler.

İlk olarak İl Müftüsü Mehmet Genç, Mülk suresinden ayetler okuyarak dua etti. Genç duasında, ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması, halkın birlik ve beraberliğin ebediyete kadar devamı dileklerinde bulundu. Genç ayrıca, “Yarabbi, bu yavrumuza görülen muameleyi bir daha hiçbir din kardeşimizin çocuklarına gösterme yarabbi. Böyle vahşetlerden memleketimizi, vatanımızı, ümmeti Muhammediyi, nesillerimizi koru yarabbi. Bu acılı aileye de büyük sabırlar, metanetler ihsan ele yarabbi. Hiçbir aileye de böyle bir durum, böyle bir zulüm yaşatma yarabbi, yaşatmaya da teşebbüs edenlere fırsat verme yarabbi.” dedi.

MERT’İ MUHAFAZA EDEMEDİK

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da, “Mert’in ahreti güzel ondan endişemiz yok Allah bizi affetsin çünkü Mert’i muhafaza edemedik. Rabbim bundan sonraki Mert’leri korusun. Neslimizi, nefislerimizi ıslah etsin. Üzgünüz yapacak bir şey yok. Yakınlarına Allah sabrı cemil nasip etsin. Bu 23 Nisan’da Mert’leri, Mert gibileri düşündük. Allah bize böyle şeyleri bir daha göstermesin, tekrar ettirmesin, düşmanlarımızın çocuklarına dahi. Çocuklarımızın hepsi masum, hepsi güzel, özgür büyüsünler istiyoruz. Sözün tükendiği yer burası, Allah rahmet etsin.” şekline üzüntüsünü dile getirdi.

Milli Eğitim camiası ve il müftüsü duaların ardından Mert’in mezarına kırmızı ve beyaz karanfiller bırakarak ayrıldılar. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler